Није било пријављено: Цариници у комбију нашли 200 килограма сувог меса

Tanjug
Foto: Uprava Carina

БЕОГРАД - Цариници су данас на граничном прелазу Келебија, у сарадњи са полицијом, спријечили покушај кријумчарења 200 килограма сувог меса спакованог у товарни дио једног комбија, саопштено је из Управе царина.

Случај је откривен када је на ред за излазну контролу пристигао комби ''ВW Крафтер'' домаћих регистарских ознака, који се, према ријечима возача, упутио ка Њемачкој.
    
На питање цариника да ли има нешто да пријави, возач је изјавио да сем личног пртљага не превози ништа више. 
    
Међутим, када су цариници отворили товарни дио комбија ради детаљне контроле, заопахнуо их је карактеристичан мирис сувог меса које возач није ни поменуо. 
    
Убрзо је утврдјено да се у теретном дјелу комбија, медју стварима, крију кутије пуне непријављених сухомеснатих производа и то - 130 кг говеђе пршуте, 40 кг суџука и 30 кг суве овццетине. 
    
С обзиром да се ради о осјетљивој роби животињског поријекла, непријављеној, без декларације и превоженој у нехигијенским условима, о откривеном кријумццарењу је одмах обавјештена надлежна Гранична ветеринарска инспекција. 
    
Из Управе царина подсјећају да путници са собом могу носити храну, али у количини за коју је очигледно да је намијењена за личне потребе и која је притом фабрички упакована. 
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана