Незапамћен случај уздрмао Дервенту: Монструм силовао петнаестогодишњу кћерку

Сања Амиџић
Незапамћен случај уздрмао Дервенту: Монструм силовао петнаестогодишњу кћерку

Дервента - Дервентска полиција ухапсила је З. Ђ. из Лупљанице код Дервенте због сумње да је у протеклој години више пута силовао своју петнаестогодишњу кћерку.

Случај је откривен након што се дјевојчица недавно породила у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Према непотврђеним информацијама, дјевојчица је након порођаја свом невјенчаном супругу и његовој породици испричала да није сигурна чије је дијете, јер ју је отац силовао у више наврата. Након тога дјевојчица је са свекром отишла у Центар за социјални рад у Дервенти и пријавила овај случај.

Из овог центра јуче су потврдили да је у уторак у поподневним часовима малољетница дошла са свекром у ову установу и испричала да сумња да је отац њеног новорођенчета њен рођени отац.

- Ова дјевојчица и њен момак из Доње Бишње у пратњи родитеља почетком септембра тражили су сагласност за склапање малољетничког брака. С обзиром на то да нису имали 16 година, захтјев је одбијен. Она нас је потом обавијестила да ће прећи да живи са момком те да ће се вјенчати у априлу када напуни 16 година - казали су у овој социјалној установи.

Додали су да их је тада дјевојчица обавијестила да је трудна, али да будући супруг није отац дјетета.

- Она је тада испричала да је највјероватније остала трудна са мушкарцем којег је упознала испред школе, а са којим се повремено виђала. Рекла је да није знала идентитет те особе - казали су у овој установи.

Како незванично сазнајемо, дјевојчица је из страха мјесецима крила силовања и малтретирања у родитељској кући у Горњој Лупљаници, јер јој је рођени отац пријетио да ће убити себе и њу ако за то сазна њена мајка. У сваком случају, ДНК анализа новорођенчета могла би дати одговоре на многа питања.

Комшије описују З. Ђ. као насилну особу склону алкохолу па их не би ни изненадило да је учинио тако монструозно дјело као што је силовање кћерке.

- Ова вишечлана породица је веома сиромашна. Супруга осумњиченог често иде да ради на дневницу како би обезбиједила храну за петоро дјеце, док је он често виђен пред локалном продавницом гдје пије - казао је један од мјештана који није желио да му објавимо име.

Додали су да је осумњичени често боравио сам са кћерком у кући, тако да нико не зна шта се унутра дешавало.

Међу комшијама кружи прича да је осумњичени био склон силовању и да је наводно прије кћерке сексуално напаствовао сестру своје супруге, али га свастика није пријавила полицији.

Из Центра јавне безбједности Добој јуче нису износили детаље овог случаја осим да је З. Ђ. испитан и предат тамошњем окружном тужилаштву.

Село

Према ријечима мјештана, малољетна дјевојчица није се усрећила удајом, пошто за породицу њеног мужа нема нико лијепе ријечи, а камоли ријечи хвале.

- Дјечаци из те породице често се доводе у везу са ситним крађама које се дешавају у селу. Једном су пријављени због крађе у локалном манастиру - казала је мјештанка која није жељела да јој објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана