Незаконито ископао шљунак на пољопривредном земљишту

ГС
Незаконито ископао шљунак на пољопривредном земљишту

ЛАКТАШИ - Лакташка полиција покренула је истрагу против Д.З. из Лакташа због сумње да, на пољопривредном земљишту, нелегално врши ископ и експлоатацију шљунка.

У Полицијској управи Бањалука наводе да се истрага спроводи у циљу документовања кривичног дјела противзаконито заузимање и експлоатација природних богатстава и добара од општег значаја.

-Полицијски службеници извршили су увиђај на пољопривредном земљишту у Лакташима, а том приликом је утврђено да се врши нелегални површински ископ и експлоатација каменог – шљункастог минерала, те да се Д.З. из Лакташа може довести у везу са извршењем тог кривичног дјела - саопштила је ПУ Бањалука.

О свему је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци које је наложило да се након криминалистичке обраде Д.З, те документовања и комплетирања предмета против њега достави извјештај о почињеном кривичном дјелу.

-О свему је обавијештен је Републички привредни инспектор и Републички рударски инспектор Инспектората Републике Српске, ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности - наводе у ПУ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана