Незадовољство поступањем адвоката у судском спору мотив отмице?

Небојша Томашевић
Foto: Драган Шкулетић/Директ-портал

ТРЕБИЊЕ – Мотив отмице адвоката Драгана Шкулетића којег су пресрела три лица у Требињском насељу Брегови и натјерали да вози на одређену локацију, јесте његово заступање у једном спору, потврђено је „Гласу Српске“.

Због ове отмице ухапшен је и притворен М. К. (24) из Требиња и он је, како сазнајемо син предузетника чија је фирма била у спору са другом страном коју је заступао поменути адвокат. Наводно је осумњичени био незадовољан радом тог адвоката

због чега је и организована ова отмица како би адвокат урадио нешто у предмету.

Отмица се десила у недјељу увече када су три особе попријечиле пут адвокату те насилно ушли у његово возило и наредили му да вози на одређену локацију.

Према незваничним информацијама, локација је била пут испод оближњег моста, такође у насељу Брегови.

Из Окружног тужилаштва у Требињу које руководи истрагом саопштено је да су синоћ око 23.10 часова примили пријаву адвоката Драгана Шкулетића из Требиња о овом случају.

- Пријавио је да су га три непозната лица попријечила пут у Требињу и да су му уз примјену пријетње наредили да се одвезе на одређену локацију те да преузме одређене мјере које се тичу његовог пословног односа са одређеним лицима – саопштено је из ОЈТ Требиње.
Појаснили су да је одмах након пријаве тужилаштво контактирало службенике полицијске управе Требиње и предузете су мјере и радње у циљу идентификације лица.

- Једна особа је идентификована, а ради се о лицу М.К. из Требиња (24) који је ухапшен и на основу приједлога Тужилаштва том лицу је одређен притвор. Наставља се даљи рад и поступање у сарадњи са службеницима полицијске управе у циљу документовања дјела и идентификације осталих починилаца- саопштено је из ОЈТ Требиње.

Из Полицијске управе Требиње раније је саопштено да су расвијетлили кривично дјело отмица.

- Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су 25. октобра 2024. године, Окружном јавном тужилаштву у Требињу предали лице иницијала М.К. из Требиња које је истог дана лишено слободе због постојања основа сумње да је починило кривично дјело отмица. Уз лице је тужилаштву у Требињу понесен и о почињеном кривичном дјелу-стоји у саопштењу.

Појашњавају да је полицији  24. октобра 2024. године лице Д.Ш. из Требиња пријавило да су му 23. октобра, око 19 часова три непозната лица препречила пут, без његовог одобрења ушла у путнички аутомобил и уз принуду се возили с њим одређени дио пута.

- Одмах по запримању пријаве, полицијски службеници су обавијестили Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило да се предузму све мјере и радње с циљем откривања починиоца и документовања кривичног дјела отмица. Полицијски службеници Полицијске управе Требиње, под надзором Окружног јавног тужилаштва у Требињу настављају даљи рад на идентификацији друга два лица која су учествовала у извршењу кривичног дјела.

Требињски адвокат Драган Шкулетић медијима је изјавио да се у Требињу се не осјећа сигурно.

- Не осјећам се безбједно у Требињу. Радећи свој посао као адвокат, у ситуацији сам да ми се приписује да сам ја тај који покреће спорове, да управљам судством, то су толико апсурдне и бесмислене тврдње, да то показује једно стање свијести из којег заиста могу да проистекну већи проблеми - рекао је Шкулетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана