Детаљи свирепог чина у Градачцу: Ево како је текао монструозни поход Нермина Сулејмановића

ГС
Foto: Кликс

ГРАДАЧАЦ - Грађани Градачца, а посебно свједоци су у шоку и невјерици након свирепог чина Нермина Сулејмановића који је убио три особе, ранио троје, а затим се убио.

Све је почело када је невјенчана супруга пријавила Сулејмановића за насиље у породици те је с њиховом кћерком отишла да живи код своје родбине.

Сулејмановић је јутрос око 9.20 сати пронашао невјенчану супругу код родбине, у једном приградском насељу у Градачцу, ту је пуцао на њеног тетка Н. П. и ранио га у ногу, а невјенчану супругу и њихово дијете одвео је у викендицу, која се такође налази у приградском дијелу Градачца.

Тамо је жену брутално претукао, а затим је усмртио хицем из пиштоља. Све је то снимио и објавио на друштвеној мрежи Инстаграм. Убиство се десило док је у непосредној близини било дијете, које није повријеђено.

Након што је починио прво убиство, Сулејмановић је отишао у центар града гдје је срео 23-годишњег Д. О., брата дјевојке с којом је био у вези прије неколико година. Тада је пуцао на њега, тешко га ранио те је овај младић од задобијених повреда преминуо у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Тузла.

"Све се одиграло у неколико тренутака. Изашао сам из свог објекта како бих услужио муштерију, након чега је он стигао са аутомобилом. Веома брзо је испалио два хица у правцу мушкарца који је био у другом аутомобилу, након чега се удаљио", прича  један од очевидаца.

 

Након тога, упутио се кући младића којега је упуцао. Тамо га је примијетио младићев отац Џ. О., покушао га зауставити пуцњевима из ватреног оружја, али није успио те је Сулејмановић убио младићевог оца, а његову 54-годишњу мајку Л. О. ранио упуцавши је у стомак и грудни кош.

Та жена се тренутно налази на Универзитетском клиничком центру Тузла и њене повреде су опасне по живот.

"Они су од раније били у сукобу. Покренули су неки заједнички посао у којем нису успјели, имали су размирице. Оне су додатно продубљене одређеним несугласицама које су имали у приватном животу и ово је заправо један облик његове освете", истиче очевидац.

У свом крвавом походу Сулејмановић је у центру града опазио полицијску патролу те је и на њих пуцао и тада је ранио једног полицајца у шаку.

Након тога побјегао је изван града, гдје је лоциран и опкољен те је починио самоубиство, сазнаје Фактор.

 

Грађани Градачца су и даље у шоку и невјерици.

"Сулејмановића лично нисам познавао, али могу рећи да је његово понашање било недолично, сходно ономе што сам виђао на градским улицама. Сви смо током цијелог дана били веома узнемирени. Требаће времена како бисмо се смирили", истиче један од свједока за Кликс.

Министар унутрашњих послова ТК Хајрудин Механовић нам је казао да је сходно досадашњој истрази утврђено да је Сулејмановић људе циљано убијао из освете.

Како је казао, Сулејмановић је од раније био познат полицији по криминогеном и социјално неприхватљивом понашању.

"Истрага ће показати какве су постојале везе између особа које је он убио, изузев полицијског службеника који је рањен на службеној дужности. Такође, досад је утврђено да он није имао дозволу за наоружање које је посједовао, а због свог ранијег понашања", наглашава министар полиције.

 

Наводи да су у потјеру за Сулејмановићем биле укључене и остале полицијске агенције, међу којима су Полиција Брчко дистрикта, СИПА, ОСА, ФУП те МУП Републике Српске.

Сулејмановић је извршио самоубиство у тренутку када га је полиција опколила, званично је потврђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана