Необична крађа у шопинг центру: Касирка све признала у „детективској соби“

Г.С.
Необична крађа у шопинг центру: Касирка све признала у „детективској соби“

ЗАБОК - Занимљива прича долази из забочке пословнице трговачког ланца "Кауфланд", у којем је једна породица с подручја Крапинско-загорске жупаније, како је откривено, организовано и у више наврата крала у том маркету, и то у договору с касирком.

То је тек дио приче.

Више пута се писало о крађама у "Кауфланду", а све због тога што управо та трговина има, очито, врло будну службу обезбјеђења, којој лопови тешко могу промаћи.

Ова служба, наиме, посумњала је да једна од младих касирки појединим купцима не наплаћује све артикле које донесу на касу и однесу из трговине, стога су је појачано надзирали.

Тако су протекле седмице, у вечерњим часовима, зауставили једну женску особу која је као купац плаћала робу код те касирке и возила је у колицима из трговине. Установили су да је касирка тој жени наплатила тек неколико евра, док је на колицима било робе за готово 200 евра.

Ту су жену су, заједно с касирком, одвели у тзв. „детективску собу“, гдје су обје више од сат времена порицале да се познају. Тада је позвана и полиција, да би се тек потом касирка „сломила“ и све признала. Жена којој није наплатила сву робу била је њена мајка.

Како је установљено, исто тако су већ прије код ње „куповали“ и њени сестра и брат, преноси Индекс.хр.

Из Полицијске управе крапинско-загорске кажу како су од одговорне особе из трговачког центра у Забоку запримили пријаву да хрватска држављанка, радница трговине, није наплатила све артикле, односно како количина артикала која је наплаћена не одговора количини артикала која је прешла касу.

„Криминалистичким истраживањем утврђено је како хрватска држављанка, у неколико наврата тијеком 2024. године, није наплаћивала купцима све артикле те је починила трговини материјалну штету од више стотина еура“, кажу из Полицијске управе крапинско-загорске.

Како год, млада касирка више не ради у "Кауфланду", али није познато на који начин је санкционисао послодавац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана