Ненад Нешић пријављен тужилаштву због закључивања лажног споразума

Небојша Томашевић
Ненад Нешић пријављен тужилаштву због закључивања лажног споразума

БАЊАЛУКА - Против бившег директора предузећа "Путеви Републике Српске“ Ненада Нешића и директора фирме "ХХХ" Александра Шљивића поднесен је извјештај Окружном тужилаштву због закључивања лажног споразума на основу којег је Шљивић незаконито добио концесију за експлоатацију камена кречњака, потврђено је "Гласу Српске".

Сазнајемо да су Нешић и Шљивић прво потписали уговор о реконструкцији пута Лукавица - Пале   на дионици "Јасик- Триангла" у дужини од 3,9 километара.

- Након тога закључили су лажни споразум којим су дефинисали услове везане за реализацију ранијег уговора. На основу тога Шљивић је добио повољнији положај и са Владом Републике Српске закључио уговор о концесији за ископ камена кречњака на лежишту Рогоушићи. Захвљујући том лажном споразуму није био расписан јавни позив за додјелу концесије па је заобиђена законска процедура - рекао је наш извор.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале,  саопштено је да Нешића и Шљивића терете за незаконито поступање у привредном пословању и фалсификовање исправе.

- Сумња се да је Н.Н. као одговорно лице привредног друштва из Бањалуке и  А.Ш. као одговорно лице привредног друштва из Пала, у намјери прибављања противправне користи за привредно друштво из Пала, потписали и овјерили печатима привредних друштава која су заступали лажни споразум. На основу тога, правно лице из Пала је без спровођења процедуре јавног надметања за додјелу концесије, са Владом Републике Српске, закључило Уговор о концесији за експлоатацију техничког грађевинског камена – кречњака код Пала- рекла је портпарол МУП-а РС Даница Гњатовић.

Истакла је да је против осумњичених извјештај поднијела Управа криминалистичке полиције МУП-а РС  Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана