Нелегално играли покер у “Заму” ФОТО

Небојша Томашевић, Фото: В. Стојаковић
Нелегално играли покер у “Заму” ФОТО

Бањалука - Полиција је у акцији “Коцка” привела власника бањалучког ноћног клуба “Зам” Љубишу Јерковића, његовог сина Немању и Дражена Самарџића званог Словенац, због нелегалног играња “тексас холдем” покера.

Њих је полиција затекла у “Заму”, као и још седам особа, у игри покера “тексас холдем”. Јерковићи и Самарџић су приведени због сумње да су организовали нелегално играње “тексас холдема”. Они су послије саслушања у полицији пуштени да се бране са слободе.

Извор близак истрази рекао је да су, осим тројице осумњичених, у “Заму” затечени М. И., М. В., Љ. Л., З. М., Д. М., С. Ш. и Н. Б., који су саслушани у својству свједока.

Из Центра јавне безбједности је, наводећи иницијале двојице Јерковића и Самарџића, саопштено да се они терете за неовлашћено организовање игара на срећу.

- Током акције “Коцка” пронађени су сто за коцкање, жетони, карте и пиштољ, као и други предмети који ће да послуже као доказ у кривичном поступку. Против три особе биће поднесен извјештај надлежном тужилаштву због сумње да су починили кривично дјело коцкање - саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Власник ноћног клуба “Зам” Љубиша Јерковић није желио да даје никакве информације, нити да било шта коментарише.

“Глас Српске” сазнаје да је полиција у “Заму” пронашла и око 300 евра и 400 марака, као и двије дрвене палице. Новац је пронађен на столу, а одузете су четири новчанице у апоенима од по 100 марака, једна од 100 евра и четири од по 50 евра.

Извор близак истрази рекао је да је полиција “коцкаре” затекла у ноћи између четвртка и петка. У акцији је учествовало више полицајаца који су ушли у “Зам”.

Он је додао да је једна од особа које су се коцкале полицајцима чак рекла: “Нема овдје новца, али имам ја у аутомобилу, хоћете да донесем?”

Незванично сазнајемо да илегално играње “тексас холдема” у Бањалуци све чешће организују у кафићима, па и на бензинским пумпама, због чега је полиција и појачала ноћне контроле угоститељских објеката.

Привођени Дражен Самарџић звани Словенац полицији је познат одраније по кривичним дјелима. Он је био ухапшен због крађе возила у акцији “Екскалибур”. Осуђен је у јуну 2006. године на три године затвора и новчану казну због крађе аутомобила.

Крађа струје

Током акције “Коцка” откривено је да се у ноћном клубу “Зам” краде струја.

Извор близак истрази је рекао да су радници “Електрокрајине” прегледом бројила за утрошак електричне енергије открили специјални магнет који омогућава приказивање мање потрошње. Електрично бројило је привремено одузето и биће послато на вјештачење.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана