Некадашњи ватерполиста покушао да удави дијете!

Танјуг
Некадашњи ватерполиста покушао да удави дијете!

ЗАГРЕБ- Некадашњем ватерполисти (71) који се по повратку из Аустралије настанио у Солине, предграђу Корчуле, засметала је дјечија игра скакања у море, па је једног од њих ухватио за ногу и повукао га на дно.

Након што је шокирани дјечак изронио, запријетио му је озбиљним повредама и болницом, пише локални портал Дубровачки вјесник.

Све се догодило на прослави дјечјег рођендана на плажи, а мајка дјечака који је славио 12. рођендан испричала је да их је било укупно 11 и да су, након што су појели торту, наставили да се забављају скачући с великог моста, што се није свидјело 71-годишњаку.

Како портал сазнаје од становника тог дијела града, 71-годишњак се на Солине вратио након што је живио у Аустралији, кућу изнајмљује, а дјеци се често хвалио да је он припадник златне генерације ватерполиста КПК. Његово се име налази међу играчима КПК који су се 1973. године пласирали у Прву савезну ватерполску лигу Југославије.

Он, пише Дубровачки, као и многи власници кућа уз море, сматра да је бесправно изграђен мост његово власништво, иако је Закон о поморском добру по том питању недвосмислен. Родитељи кажу да је већ неколико пута пријетио и тјерао децу и одрасле са "свога моста".

-Била сам удаљена од моста, али сам примијетила да је пришао деци и почео да виче. Одједном га видим како скаче у море, рони за дјецом, деца су пливала покушавајући да побјегну. Међутим, ухватио је једног дјечака и повукао га скроз на дно. Потрчала сам према мосту, дјечак је изронио, а човјек му је рекао:  „Ако још једном дођеш на мост поломићу ти ноге! Ти ћеш завршити у болници, а ја на полицији!“ - испричала је мајка дјечака који је славио рођендан.

Мајка је одмах позвала полицију која је ускоро стигла, а 71-годишњак се сакрио у кућу, кажу родитељи. Догађај су потврдили из ПУ дубровачко-неретванске, пренио је хрватски портал Индекс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана