Недалеко од куће осумњиченог: Познато мјесто гдје је полиција дроновима тражила тијело Данке

Српскаинфо
Недалеко од куће осумњиченог: Познато мјесто гдје је полиција дроновима тражила тијело Данке

Ватрогасци и дронови јуче су током цијелог дана претраживали кањон иза Лазареве пећине у потрази за убијеном Данком Илић (2).

У претрази кањона учествовали су припадници Специјалистичког тима за спасавање из рушевина из Бора Сектора за ванредне ситуације, заједно са осталим припадницима Министарства унутрашњих послова и Горском службом спасавања.

Како је саопштено из полиције, они су претражили пола трасе од 7 километара Лазаревог кањона, уз коришћење спасилачке специјалне опреме, а у току је и наставак претраге јаме изнад кањона, дубоке 70 метара.

Дроном са термовизијским камерама и могућношћу за 3Д мапирање, прегледана је цијела зона кањона и том приликом ништа није уочено.

Осим ове локације, припадници МУП-а извршили су претрагу корита Злотске ријеке.

Ове локације налазе се само неколико километара од куће Дејана Драгијевића који је признао да је убио Данку.

Како је Блиц раније данас објавио, поред Лазареве пећине, на мјесту гдје је полиција јуче тражила тијело убијене Данке Илић (2) грађани су палили свијеће, преноси репортер са мјеста догађаја.

Четири дана су прошла од када је Србију погодила вијест да је Данка Илић (2) убијена у Бањском пољу, а њено тијело и даље није пронађено. Изненадна смрт брата убице дјевојчице, Далибора Драгијевића, који је признао да је помогао брату Дејану да се ријеши тијела, могла би да утиче на истрагу, пошто је био једна од три кључне особе које могу да помогну у потрази за тијелом Данке. Полиција и данас наставља са претраживањем свих локација гдје би могло да буде тијело убијене дјевојчице.

Далибор Драгијевић (40) из Бора, осумњичен да је након убиства Данке помогао рођеном брату који се сумњичи за убиство, преминуо је јуче у раним јутарњим сатима у Полицијској управи у Бору, а како је Блиц раније писао узрок смрти је био инфаркт.

У међувремену, у Више јавно тужилаштво у Зајечару био је доведен и отац осумњиченог за убиство Данке Илић (2), Раде Драгијевић, због сумње да је помогао сину да се ријеши тијела дјевојчице. Њему је касније одређен притвор од 30 дана, а он се у тужилаштву бранио ћутањем.

Подсјећамо, Раде Драгијевић сазнао је у притвору да му је син Далибор Драгијевић преминуо у полицијској станици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана