Настављено суђење за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића: Ђукановић тврди да су полицајци тукли свједока

Небојша Томашевић
Настављено суђење за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића: Ђукановић тврди да су полицајци тукли свједока

БАЊАЛУКА - Бенеди Ђукановић (42), оптужен за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и члана његовог обезбјеђења Жарка Павловића, у бањалучком Окружном суду убјеђивао је свједока тужилаштва Милована Илића да га је тукла полиција.

Ђукановић је питао свједока ко га је тукао у полицији, на шта му је овај одговорио да то не би коментарисао, а након тога и да није тучен у полицији.

- Како ниси тучен када си имао видне повреде. Није срамота рећи да су те тукли батинаши. Они то тако раде - казао је Ђукановић.

У овом случају оптужени су још Емилио Балдо (53) и некадашњи радник "Сектор секјуритија" Родољуб Гајић. Терете их и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића кога су ранили током напада на Крунићев џип.

Свједок Милован Илић присјетио се како му је раније Жељко Ковачевић, који је убијен приликом напада на Крунића, дао мобилни телефон да му дојави "када његов комшија који има 'ауди' буде код куће".

- Упознао сам га на Мањачи када сам био са оцем. Једном је дошао код нас у Шипово. Питао ме за "ауди" мог комшије који је био паркиран испред продавнице. Дао ми је телефон да јавим кад власник возила буде код куће, а и тражио је да му покажем гдје живи. Схватио сам да хоће да украде ауто па сам га лагао и показао му сасвим другу кућу - рекао је Илић.

Осим њега, свједочила су још четири свједока међу којима и полицајац Марко Балешевић који је у ноћи злочина у Лугу код Дервенте зауставио Ђукановића у "голфу 7".

- Контролом сам утврдио његов идентитет, али тада није било расписане потјернице за њим. Он је након контроле наставио према Дервенти - рекао је Балешевић.

Суђење у овом случају почело је испочетка због протека рока од 30 дана од посљедњег рочишта. Адвокати су поново тражили изузеће члана вијећа, судије Срђана Форце, али је вијеће то одбило јер је већ раније одлучено да нема основа за изузеће. Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа. Тада је рањен Илић, а у размјени ватре убијен је Жељко Ковачевић, који је означен као један од нападача. Према оптужници, Ђукановић и Балдо су са Ковачевићем организовали и припремили злочин. Гајића, Крунићевог радника и члана личног обезбјеђења његове супруге и дјеце, терете за помагање у извршењу убиства јер је Ковачевићу одао информације о кретању Крунића. Убиство су, стоји у оптужници, извршили Ђукановић и Ковачевић, који су из аутоматских пушака испалили најмање 36 хитаца на Крунићев џип. Балдо је дојавио када је возило кренуло према засједи.

Регистровао "голф" на столара

Бенеди Ђукановић је "голф" којим је побјегао послије убиства регистровао на другу особу, познаника столара Душана Благојевића.

- Често сам код Ђукановића обављао столарске радове и он ме замолио да на мене региструје ауто. Казао ми је да има неплаћених казни па сам пристао - рекао је Благојевић у суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана