Настављено суђење у предмету “Кавез”: Свједок тврди да је ментално поремећен због дроге

Небојша Томашевић
Настављено суђење у предмету “Кавез”: Свједок тврди да је ментално поремећен због дроге

БАЊАЛУКА - Свједочење Марка Конића на суђењу оптуженима за шверц дроге Сави Чолићу (33) и Драгану Наранчићу (28) у бањалучком Окружном суду изазвало је праву буру и лавину приговора одбране када је он рекао да има ментални поремећај због дроге.

У овом случају оптужена је и Лора Глушица, али је њен предмет недавно раздвојен у односу на поменути двојац.

Конић, који је свједок тужилаштва, рекао је да није способан да даје изјаву, те је суду показао и медицинску документацију о својој болести. Његово свједочење је одгођено након указивања одбране да он није способан за то. Тужилац Сања Гузина је истакла да ће издати приједлог за психијатријско вјештачење Конића да би се утврдила његова способност. Бранилац Чолића, адвокат Јадранка Ивановић, казала је да је тужилац морао знати о каквом се свједоку ради и да није ни требало да га предложи јер је спорна његова способност расуђивања.

Наранчићев адвокат Јевто Јанковић поново је затражио да тужилац повуче оптужницу јер тврди да нема ни индиција, а камоли доказа против оптужених. Истакао је да је све “смишљено” у полицијским канцеларијама.

Други свједок тужилаштва Маријо Љубојевић промијенио је причу коју је говорио у полицији, па је у суду нагласио да од оптужених није никада куповао дрогу, иако је раније рекао да јесте. Тужилац Гузина прочитала му је изјаву коју је потписао и у којој је навео да је куповао дрогу неко вријеме од Конића, а затим од Наранчића и Чолића.

- Купио сам од Конића марихуану и хероин око 30 пута и док сам долазио код њега, упознао сам Наранчића и Глушицу. Касније сам од Наранчића куповао дрогу и плаћао му по граму 50 КМ, а остао сам му дужан 1.000 КМ. Чуо сам да и Чолић продаје дрогу и једном сам га питао и рекао је да то не ради. Касније ме је звао и казао да има оно што тажим. Код њега је дрога била најскупља и грам хероина коштао је 70 КМ - пише у изјави Љубојевића.

Он је у суду негирао да је то рекао, те истакао да нема логике да прво дрогу плаћа јефтиније, а затим је купује по вишим цијенама.

Окружно тужилаштво Чолића, Наранчића и Глушицу терети да су продавали хероин и марихуану на подручју Бањалуке од августа до 19. децембра 2019. године. У оптужници стоји да је Чолић од њему познатих лица набављао веће количине дроге, а затим ангажовао Глушицу и Наранчића да је препродају. Они су ухапшени у акцији “Кавез” почетком фебруара лани. Полиција је у оквиру ове акције претресла 13 локација на подручју Бањалуке, Зворника, Бијељине и Добоја и заплијенила око 300 грама марихуане, десет грама хероина и 24 милилитра течног метадона. 

Досије

Према полицијским информацијама, оптужени Саво Чолић је познат по кривичним дјелима и осуђиван је. Он је већ одслужио казну од 12 и по година затвора због убиства Милорада Самарџије, приликом покушаја пљачке његове куће 2009. у бањалучком насељу Туњице. Исти извори из полиције наводе да су оптужени Лора Глушица и Драган Наранчић били у љубавној вези. Глушица је медицинска сестра и једно вријеме је волонтирала у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана