Настављено суђење Елвиру Сејфићу: Вјештачењем утврђено да је одјећа оштећена ножем

Јасмина Салопек
Настављено суђење Елвиру Сејфићу: Вјештачењем утврђено да је одјећа оштећена ножем

САРАЈЕВО - Анализом и вјештачењем предмета и одјеће која је одузета од убијеног Мирзе Подбичанина и оштећеног Суље Плање, познатијег као Суљо Домац, уочила сам оштећења која су могла настати од ножа.

Рекла је то данас на саслушању вјештак балистике и механоскопије Фатима Омерспахић, чијим исказом је настављено суђење Елвиру Сејфићу оптуженом за убиство Подбичанина и покушај убиства Плање.

Према оптужници Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, Сејфић је 10. октобра 2022. након малтретирања отишао у свој стан на Џиџиковцу, узео нож и бензин и кренуо у потрагу за Подбичанином и Суљом Домцем, који су раније пријетили да ће му силовати кћерку.

Сејфић је Подбичанина пронашао код сарајевске тржнице те га ранио ножем, а онда је кренуо за Домцем којег је нашао код Великог парка гдје га је избо, а када га је почео полијевати бензином спријечила га је полиција. Подбичанин је од посљедица повреда преминуо.

Одговарајући на питања сарајевског тужиоца Давора Мартинчевића, Омерспахићева је казала да је по наредби Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево урадила вјештачење достављених предмета и одјеће одузете од Подбичанина и Плање.

- На анализу и вјештачење, између осталог, достављена је јакна са капуљачом маскирне боје, панталоне те прслук са џеповима који су припадали Плањи. Осим тога, на вјештачење су ми достављене фармерке, мајица кратких рукава те дуксерица и јакна која је припадала убијеном Подбичанину - рекла је Омерспахићева.

Према њеним ријечима, на овим одјевним предметима уочена су оштећења која су могла настати од ножа који јој је такође достављен на вјештачење. Истиче да је нож био са дрвеном дршком, смеђе боје.

На упит Сејфићевог адвоката Мухидина Капе, да ли јој је достављена одјећа оптуженог на анализу, Омерспахићева је казала да није.

Начелник Оперативног центра Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, Јосип Биланџија исказ је дао у својству свједока оптужбе.

Објашњавајући да критичног момента није био на дужности, Биланџија је појаснио да је у вечерњим сатима кренуо у уобичајену шетњу те да је видио двојицу мушкараца како разговарају.

- Један је сједио, други је био изнад њега као да је тог што је сједио притиснуо кољенима. Било је неко нагуравање, али ми се није учинило ништа сумњиво - рекао је Биланџија на саслушању Сејфићу.

Како је даље појаснио, све је одавало утисак да се младићи знају.

- Када сам кренуо напријед видио сам да су се физички сукобили па сам назвао колегу да га о томе обавијестим. Рекао сам да почиње туча и да пошаље патролу - објаснио је Биланџија.

Додао је да је видио сумњив покрет руку мушкарца који је стајао.

- То ме асоцирало на убадање ножем. Њихова лица нисам видио, али тај што је стајао био је висок око 180 центиметара. У једном моменту су људи почели да вичу: "Убада га, убиће га" - испричао је свједок.

Након саслушања вјештака и начелника Оперативног центра МУП-а КС, наредни претрес заказан је за 28. септембар када ће исказе дати два вјештака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана