Настављено саслушање свједока на суђењу за убиство Oливера Ивановића

Срна
Foto: Илустрација

ПРИШТИНА- Припадник косовске полицијске службе чији су иницијали Ч.И. посвједочио је пред Специјалним судом у Приштини да међу оптуженима није препознао лице које би могао довести у везу са убиством предсједника Оливера Ивановића, за кога је рекао да му је лично говорио да зна да му је живот угрожен.

"Рекао ми је да је о тим сазнањима обавестио надлежне органе у Београду и Приштини, као и поједине међународне представнике", навео је свједок Ч.И. и додао да је у тренутку Ивановићевог убиства био на радном мјесту у јужној Косовској Митровици. Свједок оптужнице је испричао да је Ивановића познавао више од 30 година, да су били пријатељи.

Он је навео да је Ивановић имао много информација, али због своје безбједности није пуно говорио, те је потврдио и да су на сјеверу Покрајине ђеловале криминалне групе, али да није знао и да не зна ко их води.

О томе је, додао је свједок Ч.И, информације имао и Ивановић, али није желио да говори због безбједности. У судници су били присутни само акредитовани новинари, будући да су поједини, како је рекао предсједавајући судија Валон Куртај, у цјелости пренијели изјаве до сада саслушаних свједока.

Куртај је упозорио присутне новинаре да воде рачуна о томе шта ће и у којој форми пренијети, напоменувши да се свједоцима не могу уметати ријечи које нису изговорили. Предсједник Грађанске иницијативе "Слобода, правда, демократија" Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године испред сједишта СДП-а у Улици Сутјеска у сјеверној Косовској Митровици. За учешће у организованој криминалној групи која се доводи у везу са убиством Ивановића терете се Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић и Раде Басара.

Припадници КПС-а Драгиша Марковић и Жарко Јовановић терете се за злоупотребу службеног положаја, а бивши командир полицијске службе за регион сјевер Косова Жељко Бојић, који је у бјекству, осумњичен је да је припадао организованој криминалној групи која је наредила и починила убиство Ивановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана