Настављена потрага за несталим авионом

ГС
Настављена потрага за несталим авионом

БАЊАЛУКА - Предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда рекао је за РТРС да је јутрос настављена потрага за несталим авионом.

Истакао је да је потрага настављена испод репетитора Лисина.

- Трагаоцима се придружују припадници Горске службе спасавања Фоча, као и припадници МУП-а Републике Српске. План је да се екипе подијеле на четири рејона - навео је Араманда.

Истакао је да ће потрага ће бити у групама од 10 до 15 људи који ће комуницирати путем радио-везе.

- Највећи проблем су временски услови односно магла која значајно смањује видљивост. Са два хеликоптера требало би да се укључе у потрагу и Оружане снаге БиХ - рекао је Араманда.

Полицијски службеници полицијских управа Приједор и Градишка, Јединице жандармерије и САЈ-а трагају за спортским авион "пајпер 28" који је јуче нестао на подручју изнад Козаре.

Контакт са авионом је изгубљен док је летио изнад подручја Омарске. Помоћ у претрази терена пружају и припадници Републичке цивилне заштите и планинари. Због слабе видљивости хеликотер Хеликоптерског сервиса Републике Српске током ноћи је обуставио претрагу.

Начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић рекао је да је потрага за спортском авионом отежана због услова на терену, али да знају да је пао и да се нада да ће успјети да га лоцирају.

У спортском авиону били су пилот и оператер. Како АТВ сазнаје, ријеч је о држављанки Румуније и држављанину Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана