Настављена акција "Профит": Претресене двије локације, одузета велика количина новца

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) су, у наставку активности у оквиру акције кодног назива "Профит", приликом претреса стамбеног објекта и сефа који се налази у једној комерцијалној банци у Сарајеву открили и привремено одузели 34.900 евра и 46.000 КМ.

У наставку активности у оквиру акције "Профит", припадници СИПА јуче су по наредбама сарајевског Кантоналног суда извршили претресе на двије локације у Сарајеву.

Из СИПА подсјећају да су у акција "Профит", која је започета у сриједу, 9. децембра, до сада извршени претреси на 35 локација у Сарајеву, Брези и Травнику, те слободе лишено 14 лица због организованог криминала и коруптивних кривичних дјела.

Активности на овом предмету се настављају, а о резултатима јавност ће бити благовремено информисана, саопштено је из Сипе.

СИПА је раније одузела 744.800 евра, 89.400 КМ, 10.800 куна и 13.720 динара.

Осумњичени у овом случају су Зијад Блекић, Смиљка Јусуфранић, Един Муфтић, Хасан Ћелам, Мухарем Хајрић, Бранислав Петровић, Армин Мулахусић, Давер Халилбеговић, Ален Мургуз, Насер Даца, Един Диздар и Јасмин Јусуфранић. Њих терете за кривично дјело организовани криминал у вези с кривичним дјелима преваре у привредном пословању, прања новца, преваре и злоупотребе положаја или овласти.

Поступајући тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево предложио је притвор за 11 осумњичених, а рочиште је заказано за данас у 14.30 часова у Кантоналном суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана