Настављена акција "Логан": Код јатака одбјеглог убице из Србије пронађена дрога

Небојша Томашевић
Настављена акција "Логан": Код јатака одбјеглог убице из Србије пронађена дрога

БАЊАЛУКА - Полиција је у наставку акције "Логан" пронашла 355 грама марихуане у изнајмљеном стану у Бањалуци који је користио Слободан Станковић, јатак бјегунца Стефана Стефановића, потврђено је "Гласу Српске".

Стефановић, држављанин Србије у Бањалуци се скривао од правосуђа Србије, односно како би избјегао издржавање казне од 15 година затвора због убиства навијача Фудбалског клуба "Војводина" Милана Прибаковића (29).

Портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић казала је, наводећи иницијале осумњиченог, да су оперативним радом истражиоци дошли до сазнања да Станковић користи изнајмљени стан за скривање дроге.

- Извршен је претрес тог стана и том приликом пронађено је и одузето око 355 грама марихуане - рекла је Мучибабић не наводећи друге детаље.

Стефановић се у Бањалуци крио под лажним именом Никола Радишић, с био је три године у бјекству. Осим њега и Станковића, у акцији "Логан" били су ухапшени Милан Гајић и Бојан Ђурић због сумње да су му пружали подршку те да су били укључени и у друга кривична дјела.

Стефановић је предат Суду БиХ који би требао да одлучи да ли ће му бити одређен екстрадициони притвор с обзиром на то да је ухапшен по потјерници Интерпола Београд. Остала тројица ухапшених пуштени су да се бране са слободе и против њих ће бити поднесен извјештај за кривична дјела која су починили.

Током акције "Логан" полиција је претресом стана који је користио Станковић пронашла и кокаин као и 10.500 КМ у готовини.

Стефановић је у одсуству осуђен на 15 година затвора због смрти Прибаковића којем је нанио тешке повреде од којих је преминуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана