Настављена акција „Code“, тројка пала због шверца дрогом

Небојша Томашевић
Настављена акција „Code“, тројка пала због шверца дрогом

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Три особе ухапшене су данас  у наставку акције "Code" због шверца наркотицима.

Како је саопштено из Полицијеске Управе Источно Сарајево, ухапшени су Г.Г, М.М. и Н.С. из Источно Сарајева због постојања основа сумње да су починили кривична дјела неовлашћена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет опојних дрога.

- На основу наредбе Окружног суда у Источном Сарајеву извршени су претреси кућа, станова, помоћних објеката, пословних простора и возила, која користе осумњичена лица, и том приликом су пронађени и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку - наводи се у саопштењу полиције.

Полиција је половином новембра у акцији "Code" ухапсила 15 особа због сумње да су се бавили шверцом наркотицима. Након истраге предложен је и одређен притвор Бојану Ристичевићу, Борису Митровићу Гилмару, Далибору Бамбарезу Бамбију, Александру Хршуму, Данилу Цицовићу, Емини Машић, Игору Цицовићу и Драгомиру Пандуревићу.

Ту мјеру им је изрекао Окружни суд у Источном Сарајеву који је истовремено Ђорђу Цицовићу и Пеђи Спајићу одредио мјере забране напуштања боравишта и путовања изван БиХ.

Тада је из полиције саопштено да осумњичене терете да су прошверцовали 210 килограма дроге и зарадили око 2,8 милиона КМ. Митровић и остали којима је одређен притвор терете се да су били дио групе којом је, из затвора у Србији, руководио Дарко Елез. Како је раније саопштено на конференцији за новинаре Полицијске управе Источно Сарајеву,  криминална група која је разбијена акцијом " Code" прокријумчарила је 20 килограма кокаина, 130 килограма марихуане,  60 килограма амфетамина, те 52 хиљаде таблета екстазија,  одређену количину хероина и супстанци за производњу опојних дрога. Наведено је да је противправна имовинска корист стечена извршењем ових кривичних дијела износила је два милиона и 750 хиљада марака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана