Наставља се потрага за убицом полицајца, у Лозници сутра дан жалости

Танјуг
Foto: Агенције

ЛОЗНИЦА - Полиција и даље трага за мушкарцем који је у Лозници убио граничног полицајца и тешко ранио његовог колегу, а у Лозници ће сутра бити дан жалости.

Убијени полицајац Никола Крсмановић биће сахрањен сутра на сеоском гробљу у Јаребицима, његовом родном селу код Лознице, а у недјељу ће бити комеморација у Вуковом дому културе, преноси Рина.

Крсмановић је убијен, а његов колега Вјекослав Илић тешко рањен када су,  током рутинске контроле, зауставили возило тутинских регистрарских таблица.

Претражују се и лијева и десна обала Дрине, пошто се вјерује да је нападач кренуо ка ријеци, а у потрагу су укључени хеликоптери и дронови, преноси РТС.

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић изјавио је јуче да је у болници посјетио рањеног полицајца, који се, како каже, осјећа добро.

Васиљевић је рекао да му је полицајац испричао да је успио да репетира пиштољ ка нападачу, али да не зна да ли је он рањен, као и да му је препричао комплетан догађај.

"Видели су 'мерцедес' тутинских регистарских ознака. Њима је то било сумњиво, пошли су за возилом, укључили свјетлосну сигнализацију. Возило је стало километар и по даље. Полицајци су изашли из возила и тражили лична документа, била је то рутинска контрола", рекао је Васиљевић.

Додао је да није одмах дошло до пуцњаве, као и да су возач и сувозач дали лична документа, али да су полицајци, поштујући правила професије, захтијевали да једно лице изађе - сувозач, а да друго остане у возилу.

"Сувозач је изашао, лице се понашало уобичајено у смислу гестиклуације, било је насмејано, полицајац Илић је био са леве стране, у зони возача да би га држао под контролом. Непосредно после почетка контроле лица зачули су се пуцњи, то је било у задњем делу возила", рекао је Васиљевић.

Он је навео је да је нападач опалио неколико метака ка полицајцу Илићу и да га је погодио у десно раме.

"Како сам каже (Илић) врло тешко, али успео је да репетира пиштољ и упутио неколико хитаца према том лицу", навео је Васиљевић.

Додао је да нападач није знао или није хтио да говори српски језик.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да је у питању терористички напад па случај преузима Тужилаштво за организовнаи криминал, јер је ријеч о нападу на полицајца на дужности.

У Бијељини је јуче ухапшен осумњичени за транспорт нападача од Прешева ка Лозници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана