Наставак акције због покушаја убиства на Илиџи: Арсенал оружја пронађен и у општини Центар

Г.С.
Наставак акције због покушаја убиства на Илиџи: Арсенал оружја пронађен и у општини Центар

САРАЈЕВО - Сарајевска полиција је јуче провела акцију на Илиџи у којој су заплијенили већу количину оружја и ухапсили више особа због сумње на кривична дјела убиство, покушај убиства и изазивање опште опасности. Активности су настављене данас, а у Општини Центар пронађено је још оружја.

Настављајући активности на расвјетљавању и документовању кривичних дјела извршених на подручју Кантона Сарајево полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево оперативним радом на терену дошли су до сазнању да се у стану који користи К.Д. из Сарајева налази већа количина ватреног оружја и муниције.

Полицијски службеници су од дежурног судије Општинског суда у Сарајеву прибавили наредбу за претресање куће и пратећих објеката које користи поменута особа на подручју Општине Центар Сарајево.

Пронађени су и одузети самостријел са оптичким нишаном, 1.177 комада метака разног калибра, 42 комада металних цијеви-дијелова пиштоља, кундак за пушку, те пиштољ без обиљежја и припадајуће цијеви и оквира.

Пронађено је и осам комада оквира за пиштољ, оквир за аутомат “шмајсер”, оквир за “ПАСП”, два пара дрвених облога за рукохват пиштоља, четири прибора за чишћење оружја, пушка “пумпарица”, као и регистарска таблица за којом је Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево расписала потрагу.

За К.Д. је због постојања основа сумње да је исти починио кривично дјело расписана оперативна потрага обзиром на то да није затечен на адреси становања.

О свим предузетим мјерама и радњама упознат је дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, те се настављају даље активности у циљу документовања наведеног кривичног дјела, као и лоцирања и проналаска осумњјиченог лица.

Јуче су, након покушаја убиства на штету Е.Х., полицијски службеници извршили акцију у којој су одузели већу количину оружја, а због сумње на покушај убиства приведено је више особа, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана