Наставак акције "Кодекс": Још једно хапшење у предмету против Дебевца и Мехмедагића

ГС
Наставак акције "Кодекс": Још једно хапшење у предмету против Дебевца и Мехмедагића

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА), јуче су у наставку оперативне акције „Кодекс“ на подручју Сарајева и Источног Сарајева реализовали претресе станова и других просторија и покретних ствари на шест локација, којом приликом су откривени и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Слободе је лишено једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело лажно представљање прописано Кривичним законом Федерације БиХ као и кривично дјело из члана 29. Закона о равноправности полова БиХ, преноси Аваз.

Лице лишено слободе је спроведено у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законском року бити предато у даљу надлежност Тужилаштва БиХ.

Претреси су реализовани на основу налога Суда БиХ и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, а у сарадњи с полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Федералне управе полиције.

Активности у предмету „Кодекс“ су проведене против суспендованог предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца и бившег директора Обавјештајно-безбједносне агенције Османа Мехмедагића Осмице, а у оквиру проширења истраге на више догађаја са сумњом на коруптивне акивности као и друге незаконитости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана