Наручилац Башићевог убиства остаје иза решетака

Н. Т.
Наручилац Башићевог убиства остаје иза решетака

БАЊАЛУКА - Осумњичени за организовани шверц дрогом Далибор Раилић звани Дуги из Приједора, којег терете и за наручивање убиста начелника криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденка Башића остаје још два мјесеца иза решетака.

Раилићу је Суд БиХ продужио притвор за још два мјесеца, али због сумње да је био дио  криминалне групе која се бавила међународном трговином дрогом.

Притвор му је одређен на приједлог Тужилаштва БиХ због бојазни од бјекства, утуцаја на свједоке, саучеснике и доказе и због бојазни да ће поновити кривичнио дјело или учинити ново.

Башић је убијен 21. марта у приједорском насељу Пећани, а као директни извршилац злочина осумњичен је Александар Миљатовић који је у истрази признао да је то урадио по налогу  нарко дилера Далибора Раилића званог Дуги.

У овом случају као помагач у  убиству означен је Игор Репајић којег терете да је након злочина помогао куму Миљатовићу да побјегне с мјеста злочина. Миљатовићу и Репајићу Окружни суд у Бањалуци такоде је продужио  притвор за још два мјесеца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана