Народни посланик Недељко Гламочак пријављен тужилаштву, осумњичен да је ловачко удружење оштетио за 42.000 КМ

Небојша Томашевић
Народни посланик Недељко Гламочак пријављен тужилаштву, осумњичен да је ловачко удружење оштетио за 42.000 КМ

БАЊАЛУКА - Предсједник Ловачког удружења "Узломац" Недељко Гламочак, који је и посланик СДС-а у Народној скупштини Српске , те секретар удружења Драгомир Бојанић пријављени су бањалучком Окружном тужилаштву због сумње да су незаконитим точењем горива и плаћањем рачуна оштетили "Узломац" за више од 45.000 КМ.

Против њих је Полицијска управа Бањалука поднијела извјештај Окружном тужилаштву којим их терети за кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

– Пријављени се сумњиче да су наведена кривична дјела починили у временском периоду од 2016. до 2019. године обављајући послове предсједника и сектретара ловачког удружења из Котор Вароша, те је на тај начин Н.Г. прибавио противправну имовинску користи у износу од 42.082 КМ, а Д.Б. од 3.925 марака – појаснила је портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић.

Према нашим сазнањима, Гламочак и Бојанић су омогућили да приватна лица о трошку ЛУ "Узломац" точе гориво. На тај начин Гламочак је причинио штету од 12.147 КМ, а Бојанић 3.925 марака. Осим тога, Гламочака терете да је без одлуке надлежних органа омогућио и плаћање робе широке потрошње у бројним продавницама на подручју Котор Вароша  чиме је оштетио удружење за 90.935 КМ.

Гламочак је за "Глас Српске" рекао да је све радио у складу са законом и да тужилаштво ради свој посао.

- То што наводе су трошкови Удружења у последњих четири године и за гориво и за робу. За све то постоје рачуни и одлуке Управног и Надзорног одбора као и Скупштине удружења -казао је Гламочак.

Додао је да је у спорном периоду направљена ловачка кућа од темеља до крова и купљена ловачка чека која је сама коштала 5.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана