Након судара слетјели у Врбас: Детаљи трагедије у којој су погинула тројица радника

ГС
Након судара слетјели у Врбас: Детаљи трагедије у којој су погинула тројица радника

У саобраћајној несрећи која се синоћ догодила у Црној Ријеци код Мркоњић Града погинули су Сенад Пошко, Елвир Чагаљ и Селведин Црнац, радници једне грађевинске фирме из Јајца, док су четворица њихових колега повријеђени и једном се боре за живот.

Како је потврђено за УНА портал они су се након радног дана враћали кући у Јајце када су, на раскрсници недалеко од хотела “Мандико” комбијем “форд” ударили у “мицубиши” којим је управљао Мирослав Каурин (34) из Шипова. Како се сазнаје “мицубиши” се из правца Мркоњић Града укључивао на главни пут, док је “форд” ишао ка Јајцу.

Од силине удара “форд” се одбио, пробио заштитну ограду крај пута и слетио до обале Врбаса. Дио “форда” је након несреће завршио у води, а дио се задржао на обали. Несрећни радници задобили су тешке повреде, а неки су завршили и у води.

- Први резултати истраге указују да је комби ишао доста брзо, а да је “мицбиши” приликом укључивања на главни пут изашао мало више и дошло до судара - казао је за портал УНА извор близак истрази.

Тачан узрок смрти страдалих радника знаће се након обдукције, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС.

Вриједни и честити радници

Ова трагедија потресла је Јајце, али и цијелу БиХ. Грађани се, у невјерици, на друштвеним мрежама опраштају од страдалих и моле за спас четворице њихових колега. Тројица су након несреће превезени у болницу у Јајце, док је један превезен за Сарајево на даље лијечење.

- Тешки су ови моменти за многе Јајчане, јер ипак се ради о људима који су тек закорачили у живот и нису ни осјетили све његове чари. Нашем Асиму Кокићу који је пребачен у Сарајево држимо фиге, да побиједи до сада своју најтежу битку и да се врати с нама у уобичајне животне токове. Свако на свој начин нека упути молитву - наводи се у поруци објављеној на порталу Јајце.онлајн.

Поводом трагедије која је задесила опшину Јајце, телеграм саучешћа колективу „Структура”, породицама и пријатељима настрадалих суграђана упутили су начелник општине Јајце Един Хозан и предсједавајући Општинског савјета Јајце, Јосип Топић.

- Јутрос је освануо тужан дан за наш град. С великим болом смо примили вијест о изгубљеним животима и трагедији која је задесила наш град. Остали смо без три наша суграђанина, млада, вриједна и честита радника. У овим тешким и тужним тренуцима саосјећамо у боли са породицама несрећно настрадалих, са њиховим радним колегама и са свим становницима нашег града – наведено је у телеграму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана