Након саобраћајне несреће преминула официр ОС БиХ Алдијана Ратковић

klix.ba
Након саобраћајне несреће преминула официр ОС БиХ Алдијана Ратковић

Сарајево - Након скоро седам дана борбе за живот преминула је командирка Оружаних снага БиХ Алдијана Ратковић која је тешко повријеђена у саобраћајној несрећи која се догодила 7. аугуста на превоју Рогој код Трнова.

"С великом тугом, болно али војнички храбро, поздрављамо се са потпоручником Алдијаном Ратковић, нашом сестром по униформи, командиром, пријатељицом", саопштено је из Оружаних снага БиХ.


Алдијана Ратковић била је припадница Оружаних снага БиХ била тек 30 мјесеци. Након завршене Основне официрске обуке, распоређена је на дужност командира 3. вода 1. пјешадијске чете 3. пјешадијског батаљона 4. пјешадијске бригаде. Завршила је више стручно-специјалистичких војних курсева. Говорила је енглески и њемачки језик.

Иако је била на почетку свог војног пута, много тога је оставила иза себе. Из Оружаних снага БиХ истичу да је вољела да учи и помаже другима, те да је била изузетно одговорна и професионална дјевојка, како наводе "свима за примјер".

Сахрана Алдијане Радтковић обавиће се у понедјељак у Горажду.


Подсјећамо, због јаке кише и клизаве цесте Алдијанин брат је на превоју Рогој изгубио контролу над возилом. Према ријечима њихових чланова породице, исход је био стравичан.

Аутомобил је завршио под шлепером, а четири особе су, у само неколико секунди, доведене на руб смрти. Грађани који су се затекли на мјесту несреће позвали су службу Хитне помоћи. Возило Хитне помоћи на мјесто несреће стигло је тек након сат и по.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана