Након пријаве насиља у Станарима: Супруга одборника тврди да живи у страху, он каже да се само бранио

ГС
Након пријаве насиља у Станарима: Супруга одборника тврди да живи у страху, он каже да се само бранио

СТАНАРИ - Одборник Уједињене Српске у Станарима Бранислав Бјеличић ухапшен је због сумње да је брутално претукао своју супругу, свастику, пунца и пуницу и нанио им тешке повреде, а његова супруга Мира Марковић каже да „живе у страху од насилника“ и да се „плаше да би их опет могао напасти“.

Марковићева је испричала да су она и Бјеличић били у браку око шест мјесеци и да имају десетомјесечну бебу која живи са њом.

– Ми смо покренули поступак да се разведемо и договорили смо се да дијете буде код мене, а да га он виђа на два сата. Он је у петак дошао по бебу и тада је дошло до свађе између нас двоје. Раније ми је уплатио 200 марака за издржавање дјетета и ја сам му у петак рекла да ми је то мало и да ми треба више новца како би издржавала дијете, јер треба купити пуно ствари и хране, а ја сам незапослена – испричала је Марковићева за портал Српскаинфо.

Каже да јој је тада рекао да јој неће дати више пара, а да му је она скренула пажњу да он има и дијете из првог брака којем даје пуно више пара.

– Само сам му рекла да дјетету из првог брака, а које студира у Новом Саду, даје пуно више пара и да за бебу не може бити довољно 200 марака. Он је тада почео да галами на мене и пријети и тада смо се посвађали – истакла је Марковићева.

Додала је да је тада ушла у његово возило да би узела дијете.

-Он је тада кренуо преко бебе да ме удара шаком у главу. Више пута ме ударио. То је све видјела и чула моја мама која је кренула према нама и када се приближила он ју је ударио шаком у главу и одмах је оборио на земљу. Мајка је пала на пут и одмах изгубила свијест, а крв јој је ишла из главе – појаснила је Марковићева.

Каже да је то све чула и сестра, која је у дворишту куће качила веш и кренула је према возилу да им помогне.

– Чим је сестра пришла он је и њу и ударио шаком у главу и оборио на земљу. Тада долази мој тата и он је и њега ударио шаком у главу и оборио на земљу. Потом је кренуо да удара и мене рукама и ногама и ја сам такође завршила на земљи. Сви смо лежали у крви и када год би неко покушао да устане са земље, Бјеличић би га опет ударао и обарао на земљу – рекла је Марковићева.

Истиче да се она породила прије само десет мјесеци.

– Тукао ме док је наша беба била у ауту и плакала. То је био ужас – истакла је Мира.

Каже да је након тога он сјео у своје возило и отишао, а да су они потом позвали полицију.

– Полиција је дошла на лице мјеста и били су коректни. Узели су изјаве од нас, сликали су крв на путу, а ми смо отишли љекару. Сви имамо веома озбиљне повреде, а мами стално иде крв на нос и опет морамо ићи у болницу. Нико од нас ноћима не може спавати – каже Марковићева.

Додаје да је у болници видјела и Бјеличића који је ставио лангету на руку, јер се вјероватно повриједио док их је тукао.

Тврди да је он и раније био насилан.

– Полиција је урадила за сада шта је могла, али ми и даље живимо у страху од њега. Бојимо се да ће се вратити, јер нам је пријетио да ће нас опет напасти. Ми морамо одлазити у Станаре како би ишли у продавницу, а он је пријетио да ће нас опет напасти. Знам са сигурношћу да он има оружје у кући – поручила је Марковићева.

Она је рекла да моли институције да реагују и да заштиту њу и њену породицу од овог насилника.

Бјеличић,  с друге стране, тврди да су они, заправо, њега напали, а да се он бранио.

Тврди да су у нагуравању два пута падали, па је тако дошло до повреда, а не од његових удараца, а ако је некога, како каже, “закачио, извињава се, јер то није хтио”.

– Ја сам отишао по дијете, што смо се и договорили. Међутим, доље ме је та породица дочекала, напала, њих свих четворо, подерали су ми мајицу, изгребали ме по леђима, по прсима, по лицу, оборили ме два пута на локални пут. Ја сам се бранио од њих, отргао, сјео у ауто из којег је неко дијете већ извадио, те отишао директно у Полицијску станицу и пријавио то – рекао је Бјеличић за “Независне новине”.

Потом је, тврди, породица његове супруге њега окривила да је он ту дошао с намјером да их пребије.

– Пријавили су ме да сам им пријетио оружјем. Полиција је претресла моју кућу. Пријавили су ме да пијем и да се дрогирам. Полиција је урадила алкотест и тест на дрогу. Нисам никад пио нити се дрогирао. А они су ме оптужили за то, сатанизују ме – каже Бјеличић.

Он додаје да је са супругом био у процесу развода.

– Моја супруга је претходно извршила насиље у мојој породици, мог оца и моју мајку је злостављала – тврди Бјеличић и додаје да за то има доказе.

Каже да је разведен са супругом из првог брака, с којом има и дијете, које студира у Новом Саду, а он му редовно плаћа те студије.

– Моја супруга од које се сада разводим то неће да поднесе, она сматра да ја то не требам давати. Хоће да ме одвоји од тог дјетета, а ја то не желим – тврди Бјеличић, који каже да га је полиција пустила истог дана навече.

Лидер УС Ненад Стевандић рекао је да ће Бјеличића искључити из странке због породичног насиља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана