Након криминалистичке обраде ухапшених у акцији “Космос” двојица осумњичених предата тужилаштву VIDEO

Небојша Томашевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Двојица од петоро приведених у акцији “Космос” због шверца наркотицима предати су у надлежност бањалучког Окружног тужилаштва.

Незванично сазнајемо да су тужилаштву предати Станко Савић (52) и Игор Стојчић (50) из Бањалуке.

Полиција је у акцији “Космос” запилијенила више од осам килограма дроге  чија је улична вриједност већа од 160.000 марака.

Осим Савића и Стојчића у акцији су били приведени Марко Игњатић из Српца те Бањалучани Адиса Ћулбрк и Далибор Којић.

Извор близак истрази је казао да је код Стојчића нађено више од осам килограма сканка, а у Савићевом стану такође је пронађена дрога.

- Осумњичени су имали добре „штекове”, тако да је дрогу било изузетно тешко поронаћи. Између осталог, крили су је у врећама за храну животиња како би прикрили мирис – каже наш извор.

Додао је да је већа количина наркотика пронађена и у једном кафићу у бањалучком насељу Лауш.

Сазнајемо да је током акције “Космос”, осим наркотика пронађен и пиштољ.

Из Полицијске управе  (ПУ) Бањалука саопштено је да су полицијски службеници извршили претрес стана и других просторија, на двије локације на подручју града, које користи осумњичени И.С. из Бањалуке.

- Том приликом је пронађено и одузето више од осам килограма зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу сканк, вага за прецизно мјерење, пиштољ, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога - наведено је у саопштењу.

ПУ Бањалука раније је саопштила да је полиција ухапсила пет особа у оквиру акције “Космос” усмјерене на откривање и спречавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога те да су у току претреси на двије локације на подручју Бањалуке.

 

Додато је да је претресом стана који користи С.С. из Бањалуке, осумњичен за кривично дјело неовлаштена производња и промета опојних дрога, пронађено и одузето 210 грама сканка и седам грама кокаина.

Везана вијест:Детаљи акције „Космос“: Дрогу вриједну 160.000 КМ крили у врећама за храну животиња

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана