Након акције “Мардељ” директор, командир и полицајац спроведени у ПУ Бијељина

Небојша Томашевић
Након акције “Мардељ” директор, командир и полицајац спроведени у ПУ Бијељина

БИЈЕЉИНА - Директор у Казнено-поправом заводу у Бијељини Миленко Гајић, командир и полицијски службеник обухваћени су ацијом “Мардељ” и спроведени у полицијску управу Бијељина, потврђено је “Гласу Српске”.

Незванично сазнајемо да они за сада нису ухапшени, али биће саслушани на неке околности везано за омогућавње погодности притвореним лицима и на друге уочене нерегуларности у КПЗ.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Републике Српке у оквиру ове акције данас су претресене притворске и друге просторије Казнено-поправног завода Бијељина у Бијељини.

- Након завршеног претреса три лица су спроведена у просторије Полицијске управе Бијељина на даљу криминалистичку обраду. Приликом претреса полицијски службеници су одузели предмете и документацију која ће послужити у даљем кривичном поступку, као и кесу са траговима бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин - саопштено је из МУП-а Српске.

Додали су да је  акција „Мардељ“ усмјерена на расвјетљавање кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења у вези са омогућавањем притвореним лицима одређених погодности, супротно Закону о извршењу кривичних санкција Српске и Правилнику о кућном реду.

Акцију су извели службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Полицијске управе Бијељина и Жандармерије МУП-а Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина.

Петреси су рађени по наредби Основног суда у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана