Након 16 година расвијетљен покушај убиства бањалучког бизнисмена у Загребу, осумњичен Бањалучанин Милан Рељић

Агенције
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ - Полиција из Загреба је након 16 година расвијетлила покушај ликвидације бањалучког бизнисмена Љубомира Гладовића (60), којем је 2005. године у стану у Новом Загребу пуцано у уста, а затим су га нападачи оставили мислећи да је мртав.

За овај напад терете држављанина БиХ (52) и словеначког држављанина (61), а како пише „Јутарњи лист“, осумњичени држављанин БиХ је Милан Рељић  из Бањалуке, свједок покајник у предмету „Трезор“.

Рељић је 2017. најприје био ухапшен, да би убрзо постао свједок покајник Тужилаштва Републике Српске у случају „Трезор“, односно на суђењу групи разбојника из Српске који су од 2004. до 2011. починили низ оружаних препада на банке у БиХ отуђивши укупно око милион евра.

Загребачка полиција је саопштила да су случај покушаја убиства Гладовића истраживали уз међународну полицијску сарадњу с колегама из Њемачке и БиХ.

Словенац и држављанин БиХ осумњичени су да су 2005. године око осам часова у Загребу у Улици Вајдин вијенац, заједно, у намјери да убију Гладовића, дошли испред стана на шестом спрату стамбене зграде, у којем је он у то вријеме становао, чекајући тренутак његовог изласка.

Након што су, како се сумња, дочекали тај тренутак, угурали су га поново у стан, срушили и ударали га рукама и ногама по тијелу.

Потом је, како полиција сумња, држављанин БиХ највјероватније из аутоматског пиштоља с пригушивачем испалио један хитац у главу Гладовића и тешко га ранио, те су се дали у бјекство односећи, уједно, са собом и Гладовићеву торбицу у којој је био новац уз документе.

Осумњичени педесетдвогодишњак је раније, почетком септембра, изручен у Њемачку, гдје је осумњичен за друго тешко кривично дјело, док је осумњичени Словенац тренутно недоступан.

Против њих је поднесен посебан извјештај Жупанијском државном тужилаштву у Великој Горици.

Гладовић, који има и држављанство Хрватске, тренутно живи на Рабу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана