Надриљекарка из Бањалуке ухапшена у Београду

Агенције
Надриљекарка из Бањалуке ухапшена у Београду

БЕОГРАД - По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду данас је ухапшена Олгица Маркановић из Бањалуке због сумње да се бавила надриљекарством.

Њу је пријавило удружење Интердисциплинарне естетске и антиејџинг медицине Србије „SESIAM“.

Бањалучанка је, за сада, осумњичена да је неовлашћено пружала медицинске услуге из области естетике и изазвала здравствене проблеме код 11 оштећених који су се јавили полицији, преноси агенција Тањуг.

Терете је за кривична дјела тешко дјело против здравља људи, надриљекарство и надриапотекарство, као и неовлашћено бављење одреденом дјелатношћу и у року од 48 часова ће бити саслушана у тужилаштву, саопштено је из тужилаштва.

Тужилаштво је након пријава и провјера у Министарству здравља, извршило додатне провјере, након чега је утврђено да се, за сада, 11 оштећених јавило полицији, којима је осумњичена неовлашћено пружајући медицинске услуге из области естетике изазвала здравствене проблеме и усљед чега постоје индиције да је код одређених особа поред тјелесних повреда и здравље тешко нарушено.

Утврђено је и да је она у дужем временском периоду у „медицинско-естетском центру Таyас“ у Београду у Дриничкој улици, пружала наведене услуге без одобрења, односно лиценце Министарства здравља Републике Србије, супротно закону о здравственој заштити и правилницима који уредују обављање те врсте услуга.

Медији преносе да је осумњичена радила у Бањалуци и у Београду.

Особе које су одлучиле да је туже сазнале су за њен салон путем друштвених мрежа.

Након саслушања осумњичне, а у зависности од изнесене одбране, тужилаштво ће одлучити да ли ће тражити да се Маркановићевој одреди притвор.

Такође, испитаће све оштећене и свједоке, наредити вјештачење тјелесних повреда оштећених и по потреби предузети друге неопходне доказне радње ради доношења одлуке, наглашено је из тужилаштва.

Прошле седмице ухашени су Сава Кнежевић и његова мајка Данијела због сличних оптужби пацијената, а због сумње да су се бавили надриљекарством и угрозили здравље људи.

Њима је на захтјев Првог основног јавног тужилаштва суд одредио притвор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана