Начелник Гацка осумњичен да је оштетио општину за 100.000 КМ

Срна
Foto: НН

БАЊАЛУКА- Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске поднијела је Окружном јавном тужилаштву Требиње извјештај против начелника Гацка Милана Радмиловића због сумње да је починио кривично дјело несавјестан рад у служби, чиме је оштетио општину за 100.010 КМ.

Из МУП-а Српске наводе да је лице чији су иницијали М.Р. осумњичено да је, као начелник Гацка, током прошле године супротно члану осам Правила о додјели помоћи за стамбено збрињавање грађана, без доношења одлуке о додјели помоћи, исплатило укупно 32.002 КМ за седам корисника гранта - стимулисање стамбене изградње.

Лице је осумњичено и да је донијело рјешења о увећању плата за 43 запослена у општини Гацко, на име чега је за прошлу годину исплаћено укупно 33.446 КМ, без доношења интерног акта о процјени ризика на радном мјесту и у радној средини, а у супротности са Колективним уговором за запослене у области локалне самоуправе Српске.

Извјештај га терети и да је у супротности са чланом 205 Закона о раду потписао 15 уговора о дјелу са пет лица за послове које су предвиђени Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе Гацко и на којима су запослена лица са Уговором о сталном запослењу, те на основу тако склопљених уговора о дјелу исплатио укупно 17.862 КМ.

Он је осумњичен је да је током прошле године, као начелник општине Гацко, супротно Посебном колективном уговору за запослене у локалној самоуправи, ангажовао запослене у Општинској управи у пописним комисијама, комисијама за јавне набавке и комисијама за откуп станова, те на основу тога исплатио запосленима у општини Гацко на име ангажовања у комисијама 16.700 КМ.

Управа криминалистичке полиције МУП-а Српске је истрагу спровела по захтјеву Окружног јавног тужилаштва Требиње, а на основу негативног ревизорског извјештаја општине Гацко за 2019. годину, који је сачинила Главна служба за ревизију јавног сектора Српске.

Рад на овом предмету се наставља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана