Начелник Брода пријављен да је општину оштетио за 287.000 КМ

Небојша Томашевић
Начелник Брода пријављен да је општину оштетио за 287.000 КМ

БРОД - Начелник општине Брод Зоран Видић пријављен је добојском тужилаштву због сумње да је починио кривично дјело злоупотребa службеног положаја, којим је oва општина оштећена за 287.655 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Пријавом коју је поднијела Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске обухваћен је и Горан Васиљевић из Модриче, овлашћени процјенитељ архитектонске струке, коме је на терет стављено кривично дјело злоупотреба процјене.

-За првоосумњиченог постоји основ сумње да је као одговорно лице општине Брод закључио уговор о продаји општинског земљишта са привредним друштвом из Градишке иако је знао да земљиште има већу тржишну вриједност. За другопријављеног постоји основ сумње да је као овлашћени процјенитељ злоупотријебио овлаштење вјештака за процјену, те је задату процјену извршио паушално и уопштено по значајној мањој вриједности у односу на раније утврђиване процјене тржишне вриједности - саопштио је МУП Српске.

Додају да је на тај начин Општина Брод оштећена за износ од 287.655 марака, док је привредно друштво из Градишке остварило противправну имовинску корист у истом износу.

Зоран Видић каза је за АТВ да је упознат са истрагом која је против њега покренута.

-Oчигледно је да се ту ради о монтираном прогону с циљем нарушавања мог политичког рејтинга -  истакао је Видић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана