На улици пушио џоинт: Ухапшена два Бањалучанина

Срна
На улици пушио џоинт: Ухапшена два Бањалучанина

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су два лица из овог града чији су иницијали Д.Б. и Л.Б. због посједовања и уживања дроге.

Полицајци су уочили да лице Д.Б. на јавном мјесту пуши џоинт који је, након што га је ово лице одбацило, пронађен и одузет. У друштву са Д.Б. било је и лице Л.Б. које је осумњичено да је омогућило Д.Б. да ужива дрогу.

Оба лица су подвргнута испитивању на присуство дроге, те је код њих утврђено присуство ТХЦ-а 10 у организму, саопштено је из Полицијске управе Бањалука. Лице Д.Б. осумњичено је да је починило прекршај из Закона о производњи опојних дрога, а Л.Б. кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога.

На основу наредбе дежурног судије Основног суда у Бањалуци, а уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршен је претрес куће и других просторија у Бањалуци које користи лице Л.Б, те пронађена и одузета одређена количина марихуане, као и мрвилица за марихуану.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука наредио је да против лица Л.Б, након комплетирања и документовања предмета, буде достављен извјештај Окружном тужилаштву.

Лицу Д.Б. уручен је прекршајни налог. О свему је обавијештен дежурни судија Основног суда Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана