На суђењу за убиство Петра Бајчетића свједочио кум убијеног: Пред смрт причао да се “закачио” са оптуженим

Небојша Томашевић
На суђењу за убиство Петра Бајчетића свједочио кум убијеног: Пред смрт причао да се “закачио” са оптуженим

БАЊАЛУКА - Петар Бајчетић из Билеће рекао је, неколико дана прије него што је убијен, да са Миљаном Вујовићем, којег терете за његову ликвидацију, “није више у добрим односима”, а жалио се и да му пријете неки Црногорци, казао је у бањалучком Окружном суду кум убијеног Игор Милошевић.

- Четири-пет дана прије убиства ми је рекао да има мјесец дана како са Вујовићем није у добрим односима због неке лицитације у Гацку. Није  говорио детаље нити откривао ко му пријети. Испричао је да је сумњао да су му Вујовић и Гаврило Бјелица запалили ауто, али ништа више није рекао - казао је Милошевић и додао да је видио пиштољ код Бајчетића у ауту.

Додао је да зна да су Вујовић и Бајчетић раније били у добрим односима и присјетио се да су једном заједно код њега дошли у кафић. Оптужени Вујовић питао је свједока да ли зна да је Бајчетић добијао пријетње из Србије, а интересовало га је и зна ли ко је човјек који је Бајчетића преварио за 70.000 евра, али свједок није знао да одговори.

- Јеси ли чуо да је Бајчетић наручио моје убиство и да сам ја покушао да ликвидирам Бјелицу и да сам пуцао на Радмиловића - упитао је Вујовић свједока који му је рекао да не зна за то.

Гордан Павловић из Фоче, који је на лицитацији купио хотел “Метохија” у Гацку, у Суду је рекао да ни са ким није унапријед имао договор око тога нити је имао понуде да одустане од куповине.

- Да ли знаш да је Бајчетић од мене тражио да гарантујем да ћеш ти дати новац Млађи Зеленовићу и јеси ли рекао Млађи да може да ти донесе 120.000 КМ? - упитао је Вујовић свједока.

Павловић је то порекао.

- Не сјећам се ни да си ти био ту нити сам коме дао паре - казао је Павловић.

Вујовић је раније тврдио да се сви наводи из оптужнице односе на планирање отмице Зеленовића који нису реализовани. Циљ отмице је, како је тврдио у својој одбрани, био  да Бајчетић врати око 100.000 КМ које је дао Зеленовићу да одустане од куповине хотела “Метохија” у Гацку.

Оптужница

Републичко тужилаштво терети Миљана Вујовића да је у септембру 2016. у Билећи организовао злочиначко удружење и осмислио план отмице и ликвидације Петра Бајчетића када наиђе путем Билећа-Требиње. План је пропао јер је Бајчетић остао у Билећи те је Вујовић са још једном особом 19. септембра 2016. отишао у Билећу. Бајчетића су сачекали испред његове зграде и покушали угурати у ауто. Бајчетић се опирао и у том нагуравању један од нападача испалио је два хица из пиштоља те га погодио у главу. Бајчетић је преминуо на путу за болницу у Подгорици. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана