На суђењу Далибору Штрпцу, свједочио вјештак Жељко Каран:Жртва преживјела само захваљујући љекарима

Небојша Томашевић
На суђењу Далибору Штрпцу, свједочио вјештак Жељко Каран:Жртва преживјела само захваљујући љекарима

БАЊАЛУКА - Миле Радетић из Лакташа задобио је тешку повреду опасну по живот и само захваљујући интервенцији љекара он је спасен.

Казао је ово у бањалучком Окружном суду вјештак специјалиста Жељко Каран на суђењу Далибору Штрпцу (45) из Бањалуке кога терете за покушај убиства Радетића.

Вјештак Каран је појаснио да је Радетић имао убодну рану дубоку 12 центиметара у предјелу лијевог рамена изнад кључне кости.

- Срећа да нису пресјечени велики крвни судови који се налазе у близини, јер да јесу брзо би искрварио на смрт.

Такође, медицинска интервенција је била благовремена и адекватна те је тако спријечена тежа посљедица и смрт - рекао је Каран.

Појаснио је да је рана нанесена предметом са оштрим шиљком и да је ударац био јак. Како је рекао нож је средство којем је могуће нанијети такве повреде.

Током суђења прегледан је и видео-снимак догађаја од 25. новембра прошле године на коме се, како тврди тужилаштво, види када Штрбац напада и убада ножем Радетића. На том снимку се види да два возила стају једно поред другог те да из једног излази човјек. Како тврди тужилаштво то је био Радетић, који иде до гепека и из њега узима нешто. Тада из другог возила излази друга особа, према тврдњи тужилаштва, оптужени Штрбац те прилази Радетићу и долази до нагуравања и сукоба. Радетић је раније казао да је кобног дана видио да се оптужени у возилу сагиње ка сувозачевом сједишту и тражи нешто па се препао да не узима пиштољ. Због тога је како је испричао из страха изашао из аута и из гепека узео кључ такозвани крстач да се брани.

Према оптужници Окружног тужилаштва Бањалука, Штрбац је 25. новембра прошле године након препирке око паркинга прво одгурнуо, а затим ножем убо Радетића у грудни кош. Нанио му је тешку тјелесну повреду опасну по живот. Све се десило у улици Илије Гарашанина на паркинг-простору здравствене амбуланте Лазарево.

Приговори

Бранилац оптуженог Далибора Штрпца, Александар Станојевић истакао је да су у овом случају докази прикупљени незаконито. Он је казао да је наредба о истрази донесена након што су прикупљени докази, између осталих и ЦД са снимком кобног догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана