На слободи полицајци осумњичени да су претукли дјечака

ГС
На слободи полицајци осумњичени да су претукли дјечака

ЗВОРНИК, ОСМАЦИ - Основни суд у Зворнику одбио је приједлог Окружног јавног тужилаштва у Бијељини за одређивање притвора против четири припадника Полицијске станице Осмаци, осумњичена у оквиру истраге за премлаћивање дјечака бошњачке националности.

У овом предмету осумњичени су припадници Полицијске станице Осмаци - Д.М., Р.Ђ., Д.М. И Н.П.

Д.М. се терети да је 22. августа, као службена особа, како се наводи, “другом нанио штету и теже повриједио права другог”, те “другог застрашивао и тјелесно повриједио”. Р.Ђ., Д.М. и Н.П. се сумњиче да су истог дана злостављали малољетника.

Суд, међутим тврди да не постоје законски услови за одређивање притвора наведених у приједлогу Тужилаштва.

С друге стране, Тужилаштво тврди да постоје нарочите околности које оправдавају бојазан да би осумњичени могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке, као и да би могли поновити кривично дјело односно довршити започето.

Окружно јавно тужилаштво Бијељина најављује жалбу.

- Поступајући тужилац ће у законском року уложити жалбу на рјешење Суда о одбијању приједлога за одређивање притвора против Д.М., Р.Ђ., М.Д. и Н.П. - речено је из Окружног јавног тужилаштва Бијељина.

Подсјетимо, они су ухапшени, а потом и суспендовани и против њих ће бити покренут унутрашњи поступак.

Јусо Јусић, отац дјечака за којег тврди да га је полиција у Осмацима претукла 22. августа, рекао је раније да су у Полицијску станицу у Осмацима дошли на позив инспектора да дође дјечак да узму од њега изјаву око неког дјела у селу Махала у којем живе, а којем, како он каже, његов син није присуствовао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана