На слободи Бијељинац осумњичен да је помогао учесницима пуцњаве

Небојша Томашевић
На слободи Бијељинац осумњичен да је помогао учесницима пуцњаве

БИЈЕЉИНА - Марко Еркић (31) из Бијељине који је ухапшен због сумње да је помогао особама које су учествовале у пуцњави у којој је рањен и припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) Петар К, пуштен је на слободу.

Како сазнајемо, Основни суд у Бијељини одбио је приједлог  Окружног јавног тужилаштва  да Еркићу одреди притвор.

Он је јуче испитан у надлежном тужилаштву гдје су га предали припадници Полицијске управе Бијељина, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу помоћ учиноцу послије извршеног кривичног дјела. Притвор му је био предложен због бојазни да би боравком на слободи могао уништити доказе, утицати на свједоке или на други начин ометати истрагу, те да би могао поновити или учинити ново кривично дјело, али је одбијен.

Из Полицијске управе Бијељине, наводећи иницијале, раније су саопштили су да Еркића терете за помоћ учиноцу послије извршеног кривичног дјела.

- По наредби Основног суда у Бијељни претресени су стан и друге просторије које користи М.Е. у Бијељини. Пронађени су предмети који га сумњиче да је починио кривично дјело - саопштила је полиција.

Незванично сазнајемо да  полиција сумњичи Еркића да је двојицу осумњичених, за којима је у току потрага, одвезао из Бијељине својим "голфом 6". Извор близак истрази казао је да је тај аутомобил пронађен код куће осумњиченог,

Догађај за који се повезује  Еркић десио се 5. новембра око два часа у непосредној близини једног угоститељског објекта у Бијељини. Тада је  осим припадницка САЈ-а Петра К. рањен и Огњен П. из Брчког који је један од учесника сукоба.  Све се одиграло након што је Бијељинац Славиша Г.  примијетио да непознати мушкарац у "аудију 5" шамара дјевојку па је пришао и упозорио га да то не ради.

- Након тога, Славиша Г. је сјео у такси, али је насилник из "аудија" изашао и пришао  таксију те отворио врата и почео да га туче. У све се укљчило још неколико Брчака који су напали Славишу Г.. Таксиста је тада  нагло кренуо - рекао је извор близак истрази.

Додао је да су нападачи тада почели да пуцају за аутомобилом, а то су видјели припадници САЈ-а који су тада излазили из локалне кафане.

- Одмах су кренули да спријече сукоб и Брчацима су говорили да престану, након чега су они запуцали и на њих. Тада је рањен Петар К. а учесници обрачуна су се разбјежали. На улици је остао и Огњен П. који је био рањен - казао је наш извор.

Двојида рањених мушкараца одмах су превезена у болницу у Бијељини, а Петар К. Јуче је отпуштен из болнице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана