На радника се обрушила дрва и убила га

Н. Т.
На радника се обрушила дрва и убила га

ТЕСЛИЋ - Симеoн Пуљић (23) из Теслића погинуо је када су се на њега обрушила дрва у кругу фирме Хемијска индустрија „Дестилација“ у Теслићу, потврђено је „Гласу Српске“.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, саопштили су да се несрећа десила јуче, 21. децембра.

- Полицији је око 21.20 часова пријављено  да је у кругу једног привредног друштва у Теслићу у погону за прераду дрвета дошло до обрушавања веће количине дрва на радника С.П. са подручја општине Теслић, који је од задобијених повреда преминуо на лицу мјеста. У току је рад по наведеном и о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој – саопштено је из полиције.

Појашњава се да су дрва која су пала на радника кориштена за пећи у процесу производње.

Из ХИ „Дестилација“ Теслић саопштено је да су трагичном смрћу радника Симеона Пуљића претрпјели велики губитак и остали без беспријекорног радника и младог човјека.

- Породици и пријатељима несрећно преминулог радника Управа нашег предузећа изражава најдубље саучешће.  Симеон је живот изгубио сплетом несрећних околности, током обављања својих редовних радних задатака.  Не постоје ријечи којима можемо изразити жаљење за несрећом која се догодила и тугу  због губитка радника, за којега смо имали само ријечи хвале. Породици ћемо пружити сваку врсту помоћи, али нажалост, не може  се вратити живот нашег колеге и пријатеља - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је ХИ "Дестилација" одувијек  била максимално посвећена обезбјеђењу свих могућих мјера заштите на раду, али неке опасности и околности, нажалост, није могуће предвидјети.

- Од сазнања за овај немили догађај. Управа предузећа стајала је и стоји на располагању свим истражним органима у циљу утврђивања крајњих околности и евентуалне одговорности и  тако ће бити до краја свих истражних радњи- стоји у саопштењу предузећа ХИ "Дестилација" Теслић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана