На прелазу Попови спријечено кријумчарење цигарета

Срна
Foto: ГС

САРАЈЕВО- Службеници Јединице граничне полиције (ЈГП) Бијељина спријечили су на Међународном граничном прелазу Попови, кријумчарење 2.845 кутија различитих врста цигарета без акцизних маркица и са акцизним маркицама самопроглашеног Косова, тржишне вриједности близу 15.000 КМ.

Цигарете су откривене јуче у намјенски направљеном простору у аутомобилу "шкода" којом је управљало лице чији су иницијали Н.С,на другој линији граничних провјера приликом детаљне граничне контроле на улазу у БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

О догађају су обавијештени тужилац Тужилаштва БиХ и судија за претходни поступак Суда БиХ, према чијим су наредбама службеници ЈГП Бијељина извршили претрес возила. Кријумчарене цигарете, возило и други доказни материјал привремено су одузети.

Према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, против држављанина БиХ Н.С. овој институцији биће достављен извјештај због постојања основа сумње да је починио кривично дјело кријумчарење, а у вези са кривичним дјелом недозвољен промет акцизних производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана