На прелазима ухапшено девет лица

Срна
На прелазима ухапшено девет лица

САРАЈЕВО- Припадници Граничне полиције БиХ у протеклих неколико дана ухапсили су осам лица по потрагама, а једно на основу расписане потјернице, саопштено је из ове полицијске агенције.

У саопштењу је наведено да су припадници ове јединице у четвртак, 13. априла, ухапсили А.Ј, држављанина БиХ приликом изласка из земље на прелазу Шепак, а утврђено је да је за њим Интерпол Загреб расписао потјерницу због кривичног дјела силовање. А.Ј. је предат службеницима Судске полиције Суда БиХ.

Припадници Јединице граничне полиције Орашје јуче су ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали М.С, јер је утврђено да га потражује Основни суд у Зворнику због кривичног дјела лажно пријављивање.

Он је контролисан на уласку у БиХ на граничном прелазу Шамац и предат је службеницима Окружног центра судске полиције Бијељина.

У четвртак, 13. априла, службеници ове јединице ухапсили су држављанина БиХ М.П. јер је утврђено да га потражује Општински суд у Орашју због кривичног дјела напад на службено лице у вршењу послова безбједности.

Он је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Орашје и предат је службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону.

Службеници ове јединице су у сриједу, 12. априла, на уласку у БиХ на прелазу Шамац, ухапсили жену чији су иницијали С.И. јер је установљено да је потражује Кантонално тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона због кривичног дјела превара у привредном пословању и она је предата службеницима Полицијске управе Мостар.

Припадници Јединице граничне полиције Зворник су у петак, 14. прила, приликом уласка у БиХ ухапсили двојицу држављана БиХ, који су предати службеницима Окружног центра судске полиције Бијељина.

За М.Г, који је контролисан на прелазу Каракај, утврђено је да га потражује Основни суд у Власеници због кривичног дјела оштећење туђе ствари, а за Д.Т, који је контролисан на прелазу Зворник, утврђено је да га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора.

Припадници Јединице граничне полиције Аеродром Бањалука ухапсили су у петак на лету из Дортмунда мушкарца иницијала Б.С, након што је утврђено да га потражује Основни суд у Градишци ради издржавања казне затвора и он је предат службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука.

Припадници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево су у четвртак на лету из Београда ухапсили С.Ј. јер је утврђено да га потражује Општински суд у Бугојну због кривичног дјела угрожавање безбједности и овај држављанин БиХ предат је службеницима Центра судске полиције у Кантону Сарајево.

Припадници Јединице граничне полиције Градишка су у четвртак ухапсили Г.В. након што је утврђено да га потражује Основни суд у Градишци због кривичног дјела упознавање дјеце с порнографијом.

Г.В. је контролисан на изласку из БиХ на прелазу Градишка и предат службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана