На подручју Кантона Сарајево лани запаљено 35, а 2024. пет возила

Срна
Foto: Радио Сарајево

САРАЈЕВО - На подручју Кантона Сарајево у 2023. години евидентирано је 35 случајева паљења моторних возила, а у овој години пет.

У 32 случаја кривично ђело је квалификовано као изазивање опште опасности, једно као тешко кривично ђело против опште безбједности људи и имовине и два као изазивање опште опасности у покушају, навели су из МУП-а Кантона Сарајево.

У 32 случаја утврђено је да је пожар активиран отвореним пламеном, а у три случаја активирањем непознате експлозивне направе, преноси “Аваз”.

Од укупног броја евидентираних случајева, осам су извршили познати починиоци, док је у 27 случајева за сада непознат извршилац.

Увиђајима је констатовано да је у овој години од пет пријављених случајева на четири возила до пожара дошло употребом отвореног пламена, а да је у једном дошло до самозапаљења возила усљед неисправност инсталација.

Полиција је расвијетлила пожаре на два возила, те осумњиченог лишили слободе.

Почетком јула 2023. године на подручју општине Центар Сарајево запаљен је “ауди кју осам” у власништву сарајевског угоститеља и ММА борца Дениса Стојнића. Истог мјесеца полиција је ухапсила мушкарца за којег се сумњало да је запалио ово возило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана