На подручју Фоче заплијењене цигарете, оружје и муниција

Срна
На подручју Фоче заплијењене цигарете, оружје и муниција

САРАЈЕВО - Припадници Централне истражне канцеларије Граничне полиције БиХ и Јединице граничне полиције Хум извршили су претрес породичне куће лица чији су иницијали Б.Ј. на подручју Фоче и том приликом је пронађена и привремено одузета одређена количина цигарета без акцизних маркица, као и телефони и СИМ картице, камера, ноћни двоглед са инфрацрвеним свјетлом, пушка М48 А калибра 7,9 милимтара.

У претресу, који је извршен јуче пронађено је и 124 комада муниције калибра 7,9 милиметара и 16 комада муниције за пушку 7.62 милиметара.

Због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела неовлаштено складиштење роба, а у вези са кривичним дјелом неовлаштен промет акцизних производа и неовлаштено држање наоружања војне опреме и муниције, наведено лице Б.Ј, те М.Ј. који се доводи у везу са овим догађајем, испитани су у својству осумњичених и против њих ће надлежним тужилаштвима бити достављени извјештаји о почињеним кривичним дјелима.

Претрес је реализован у наставку акције у којој је 22. марта заплијењено 15.000 кутија цигарета без акцизних маркица, према наредби Суда БиХ, саопштено је из Граничне полиције.

Службеници Јединице Граничне полиције Брод јуче су лишили слободе лице чији су иницијали Е.С, држављанина БиХ, јер је провјерама утврђено да је за њим Полицијска управа Зеница расписала потрагу због кривичног дјела угрожавање безбједности.

У саопштењу се додаје да је наведено лице контролисано на уласку у БиХ на Граничном прелазу Брод и предат је службеницима Полицијске управе Зеница.

На Аеродрому Сарајево јуче су на лету из Беча припадници Граничне полиције лишили слободе лице чији су иницијали М.Т, јер је утврђено да га потражује Општински суд у Живиницама због кривичног дјела тешка крађа.

Држављанин БиХ је предат службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево.

Службеници Јединице Граничне полиције Орашје су у суботу, 27. марта, лишили лободе лице чији су иницијали Е.К, јер је установљено да је потражује Општински суд у Лукавцу због кривичног дјела превара.

Држављанка БиХ је контролисана на уласку у БиХ на прелазу Орашје и предата службеницима Одјељења судске полиције судова у Посавском кантону.

Истога дана, приликом уласка у БиХ на прелазу Брчко, лишен је слободе Е.А, држављанин Швајцарске, а утврђено је да је за њим Полиција дистрикта Брчко расписала потрагу због кривичног дјела крађа.

Службеници Јединице Граничне полиције Брчко предали су га службеницима Полиције дистрикта.

Службеници Јединице Граничне полиције Градишка су у петак, 26. марта, лишили слободе лице чији су иницијали М.В. након што је провјерама установљено да га потражује Општински суд у Бихаћу због кривичног дјела крађа.

М.В. који је држављанин БиХ, је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Градина и предат је службеницима Судске полиције Бихаћ, наведено је у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана