На листи најтраженијих бјегунаца које тражи Европол налазе се и држављани БиХ

ГС
На листи најтраженијих бјегунаца које тражи Европол налазе се и држављани БиХ

Европол је објавио ажурирарну листу најтраженијих бјегунаца у Европи, а на њој се налазе и два држављанина БиХ за којима трага Словенија.

 Европол тако трага за Младеном Самарџијом, а потјерницу је расписала Словенија. Младен Самарџија је рођен 1990. године, а терети се да је као члан међународне криминалне групе која је дјеловала у оквиру веће међународне криминалне скупине из Црне Горе под називом "Кавачки клан".

Преко SKY комуникације координирао је руковање и испоруку илегалне дроге и новца те врбовао нове чланове криминалне скупине. Казненим радњама себи је протуправно прибавио велику имовинску корист. Самарџија је означен као опасан.

Словенија је расписала потјерницу и за Радомиром Цвијановићем, рођеним 1984. године држављанином Босне и Херцеговине који је оптужен за заједно са осталим помагачима провалио у трезор банке СКБ Банке доо, тачније у 428 сефова. Протуправно су отуђили 19.903.924,00 евра готовине и више вриједних предмета у вриједности од најмање 13.000.000,00 евра. Покушали су провалити и у 29 сефова, али неуспјешно.

Постоји и могућност да је Цвијановић операцијом промијенио изглед, а наводи се и да је наоружан и опасан, преноси klix.ba

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана