На корона журци били високорангирани чланови ПДП-а Бијељина, бивши посланик пијан ометао полицију

Небојша Томашевић
На корона журци били високорангирани чланови ПДП-а Бијељина, бивши посланик пијан ометао полицију

БИЈЕЉИНА - На корона журци у Бијељини са музиком уживо, а на којој је нађена и дрога, били су високорангирани чланови ПДП-а Бијељина и њихови симпатизери, незванично сазнаје „Глас Српске“.

Полицијска управа Бијељина саопштила је да су инспектори и полиција у бијељинском насељу Дијелови затекли 22 особе у једној викендици у којој се изводила музика уживо, а двије особе су ухапшене због ометања полицијских службеника у вршењу дужности. Четири лица су била испред објекта.

Наш извор каже да је, између осталих, на журци затечен високорангирани члан ПДП-а и одборник те странке у скупштини Бијељине Радосав Ђокић, некадашњи директор Туристичке организације Бијељина.

- Ту је био и Цвијетин Вилотић некадашњи  посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске. Он је био пијан и ометао полицајце у обављању својих послова, па је приведен. Алкотестирањем је утврђено да је имао скоро два промила алкохола у крви – каже наш извор.

Додаје да је ту био и бивши одборник ПДП-а у Бијељини Мирослав Ђукић, који је, према незваничним информацијама и организатор журке.

Од високорангираних политичара ту је затечен и Петар Видаковић, такође члан ПДП, а који је раније био директор Бање Дворови.

Полиција је саопштила да су због ометања полицијских службеника у вршењу дужности ухапшена су лица чији су иницијали Ц.В. из Бијељине и Т.П, држављанка Србије.

Приликом прегледа, код лица М.Т, држављанке Србије, пронађена је медицинска дрога за коју није имала потребну медицинску документацију, због чега јој је издат прекршајни налог.

Полицијски службеници су због непоштовања епидемолошких мјера (неношење заштитне маске у затвореном простору) издали 21 прекршајни налог, док је против лица Т.П. покренут прекршајни поступак.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, који је наложио да се након докуметовања кривичног дјела непоступање по здравственим прописима достави извјештај тужилаштву против власника викендице и организатора забаве.

- Ради заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство, полицијски службеници МУП-а Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана