На граници између БиХ и Црне Горе одузето 30.000 долара

ГС
Foto: Илустрација

БИЛЕЋА - Од двоје држављана Бјелорусије на граничном прелазу Делеуша између БиХ и Црне Горе одузета је готовину у износу од 30.000 долара.

Наиме, царински службеници Управе за индиректно опорезивање у сарадњи са службеницима Граничне полиције БиХ привремено су одузели новац приликом изласка из БиХ јер није био пријављен приликом уласка у БиХ на граничном прелазу Рача, када су страни држављани улазили у царинско подручје БиХ.

"Царинска служба Управе за индиректно опорезивање ће у наредном периоду вршити појачане мјере надзора преноса готовине преко свих међународних граничних прелаза. Како не би били у прекршају и у ситуацији да им се новац одузме, позивамо све који преносе готовину у износу већем од 20.000 КМ, да то пријаве царинској служби БиХ. Поред готовине, обавеза пријављивања се односи и на вриједносне папире, чекове и слично, чија је вриједност већа од 20.000 КМ", наводе из УИО.

Наводе да се пријава подноси на писаном "Обрасцу за пријаву готовине" који садржи податке о: подносиоцу, власнику готовине, предвиђеном примаоцу готовине, износу и врсти готовине, поријеклу и намјени, смјеру путовања и превозном средству.

Напомињу да свако физичко лице може попунити образац електронским путем, те га испуњеног и испринтаног предати службенику на граничном прелазу или га испунити на самом граничном прелазу, преносе Независне.

Образац за пријаву готовине је доступан на службеној веб страници УИО у пдф формату, док се за испуњавање на граничном прелазу образац се може затражити и добити од стране царинске службе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана