На депонији у Љубији пронађено тијело новорођенчета, смрт насилна

Срна
На депонији у Љубији пронађено тијело новорођенчета, смрт насилна

ПРИЈЕДОР - На депонији за одлагање отпада у мјесту Љубија пронађено је тијело новорођенчета, а увиђајем је утврђено да је ријеч о насилној смрти, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

У саопштењу се додаје да је увиђајем руководио тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор.

Тијело бебе пронашли су мјештани на локалној депонији “Курево”.

Обилазећи депонију мјештани су уочили мртву бебу и о томе одмах обавијестили полицију.

Наређена је обдукција како би се утврдио узрок смрти новорођенчета, а активно се ради на утврђивању свих околности и утврђивања идентитета мајке.

Према првим незваничним информацијама, сумња се да је беба стара један или два дана, али детаљи о старости бебе као и начин на који је умрла, биће познати након обдукције која је требало да буде обављена јуче.

Мјештани Љубије шокирани су чињеницом да је на депонију бачено дијете.

“Мртва беба јесте нађена у Љубији, што нас је шокирало, али то не значи да је бебу оставио неко из нашег мјеста, јер то је регионална депонија на коју је било ко могао оставити нешто. Надамо се да ће полиција што прије утврдити ко је бацио новорођенче”, кажу мјештани.

Окружно јавно тужилаштво Приједор и Полицијска управа апелују на грађане да, уколико имају информације које би помогле при утврђивању околности смрти новорођенчета, то пријаве најближој полицијској станици или да позову број 122.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана