Мушкарац из Витеза, осумњичен за премлаћивање познаника због дуга за дрогу, пуштен на слободу

Небојша Томашевић
Стипа Крижанац
Foto: Уступљена фотографија | Стипа Крижанац

БАЊАЛУКА - Дервиш Каблар (37) из Витеза, који је oсумњичен да је заједно са Сенијадом М. претукао познаника Стипу Крижанца од којег су отели 5.000 КМ јер су се посвађали око дроге, пуштен је да се брани са слободе, сазнаје "Глас Српске".

Ово је одлучио бањалучки Окружни суд који је осумњиченом одредио мјере забране.

- Окружни суд у Бањалуци је донио рјешење којим се Д. К,. осумњичен за разбојништво и тјелесна повреда има пустити на слободу. Истовремено су му изречене мјере забране путовање ван граница БиХ,  забрана коришћења личне карте за прелазак државне границе, те је наређено привремено одузимање пасоша БиХ од осумњиченог  и забрањено је издавање истом нове путне исправе - саопштио је Суд.

Наводи се да ће се мјере примјењивати почев од пуштања осумњиченог на слободу и могу трајати док за то постоји потреба, а најдуже до правоснажности пресуде, односно упућивања на издржавање казне.

Каблар и Сенијад М. за којим се још трага, Крижанца су напали 5. марта у просторијама једног хотела у Бањалуци. Према незваничним информацијама, они су у соби хотела коју је изјамио Крижанац конзумирали дрогу, а сукоб је избио јер је Крижанац одбио да плати за наркотике.

Каблар је ухапшен 8. марта, а након испитивања дан касније одређен му је једномјесечни притвор у Окружном суду у Бањалуци.

Сенијад М. је успио да побјегне и за њим је расписана потјерница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана