Мушкарац из Новог Града оптужен да је кутлачом премлатио снаху

ГС
Мушкарац из Новог Града оптужен да је кутлачом премлатио снаху

НОВИ ГРАД - Основни суд у Новом Граду потврдио је оптужницу против мјештанина М.П, а која га терети да је металном кутлачом премлатио снаху.

Тиме је, како се наводи у оптужници коју је подигло Окружно јавно тужилаштво Приједор, починио насиље у породици или породичној заједници, а за то кривично дјело предвиђена је казна затвора од двије до десет година, преносе Независне новине.

Напад се, како је наведено, догодио 5. маја 2018. године, око 14 часова, у кући у једном новљанском селу, гдје оптужени живи у домаћинству са супругом, сином и снахом.

"У тренутку док је снаха држала у наручју своју најмлађу, једногодишњу кћерку, прво је започео вербални сукоб са њом, те вријеђао и псовао јој мајку'", наводи се у оптужници.

Како је потврђено "Независним новинама", у оптужници се даље наводи да је М.П, у намјери да је повриједи, физички насрнуо на снаху.

"Узео је металну кутлачу из шерпе са стола, пришао јој те је ухватио једном руком за косу и са кутлачом три пута ударио и то једном у врат, затим у леђа и лијеву ногу у предјелу потклољенице", истиче се у оптужници.

Све се то, додаје се, догађало у присуству још двоје малољетне дјеце која су била у соби.

"Након тога је снаха истрчала из куће са дјецом. На овај начин јој је нанио повреде у виду три крвна подлива на врату и леђима", истиче се у оптужници.

Како се додаје, он је на овај начин насиљем, односно дрским и безобзирним понашањем угрожавао спокојство, тјелесни интегритет и душевно здравље члана своје породице.

"Тиме је довео до повреде физичког и психичког интегритета члана своје породице", наглашава се у оптужници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана