Мушкарац из Горажда приведен због снимања у женским тоалетима

ГС
Мушкарац из Горажда приведен због снимања у женским тоалетима

ГОРАЖДЕ - Ахмед Човчић (42) пријављен је да је неовлашћено снимање у женском тоалету у једном привредном субјекту у Горажду.

Случај је свом руководиоцу пријавила радница на одржавању чистоће која је случајно закачила постављени уређај, а припадници Сектора криминалистичке полиције МУП-а БПК Горажде након запримљене пријаве оперативним радом на терену идентификовали су лице за које постоје основане сумње да је починило кривично дјело из члана 189. Кривичног Закона ФБиХ.

Човчић је приведен у просторије Сектора криминалистичке полиције МУП-а БПК Горажде, гдје је задржан у притвору 24 сата, а на основу сагласности Кантоналног тужилаштва и наредбе Општинског суда Горажде извршен је претрес објеката које користи осумњичени у циљу проналаска предмета који се могу довести у вези са кривичним дјелом неовлаштено оптичко снимање.

Претресом су пронађени одређени предмети који ће бити вјештачени у наредном периоду.

"Тужилаштво није предлагало одређивање притвора из разлога што су претресом изузети предмети који ће се вјештачити, али и због чињенице да је осумњичени у присуству браниоца у потпуности признао извршење наведеног кривичног дјела. Према изјави осумњиченог снимке који су настали приликом неовлаштеног снимања није ником учинио доступним", казао је Голубовић.

Голубовић је за Кликс.ба потврдио да су претресом изузети телефони и лаптопи које је користио осумњичени те да се до сада са сигурношћу може тврдити да су оптичке камере биле постављене углавном у женским тоалетима у два привредна субјекта и једној приватној кући. По окончању истраге која је у току јавности ће бити познати и други детаљи. За сада нема поузданих информација о томе да ли је било какав садржај, односно настали снимци дистрибуиран било гдје и у које сврхе.

Човчић је  углавном користио лако доступне, јефтине камере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана