Мушкарац (82) запаљен испред џамије

ГС
Мушкарац (82) запаљен испред џамије

ЛОНДОН - Мушкарац (82) задобио је тешке опекотине након што је 27. јануара запаљен испред џамије у Лондону, а његов идентитет за сада није идентификован. Он је хитно превезен у болницу. Полиција је објавила фотографију лица за које сумња да је извршило напад.

Како су истакли из полиције 82-годишњи пензионер разговарао је с нападачем док су обојица напуштала Исламски центар, пише "Скy Неwс".

Разговарали су око пет минута прије него што је мушкарац полио жртву текућином, за коју се вјерује да је бензин, и запалио је упаљачем.

Нападач се затим удаљио с мјеста догађаја. Жртва је задобила тешке опекотине на лицу и рукама. Лондонска полиција је готово мјесец и по дана након инцидента објавила фотографију мушкарца с којим детективи желе разговарати.

"Разумљиво, постоји велика забринутост локалног становништва након овог инцидента и локални полицајци свакодневно врше патроле у џамији. Настављамо радити заједно с Исламским центром Западног Лондона који је подржавао нашу истрагу и помагао нам у нашим истраживањима" рекао је полицијски наредник Стефан Констабл.

Додао је да је кључни дио идентификовање човјека на слици коју су објавили.

Полиција је позвала све који препознају мушкарца на фотографији, свједочили су догађају или имају информације које могу помоћи истрази да се јаве полицији, преноси "The Guardian".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана